joi, 15 ianuarie 2009

Ce este nefericirea?

Daca nu stim bine ce este fericirea, atunci nefericirea ce este, cine o determina? Nu e zi sa nu ne treaca pe la urechi, cuvantul nefericire, in contextul diverselor situatii. Sunt momente cand descoperim cu durere ca suntem nefericiti, ne oprim din valtoarea cotidianului si meditam, cautam o cale spre fericire. Pana si marii filozofi, au incercat sa o defineasca, chiar si dragostea. Dar ei au ajuns la o concluzie cat de cat comuna ca trairile sunt cu miliardele si ca au doar puncte de plecare asemanatoarea. Deci, desfasurarea fericirii si nefericirii e diferita de la om la om. Freud are teorii, dar dupa cum stim si el s a intrebat pe patul de moarte dupa ce o viata a "disecat" femeia, ca nu stie pana la urma cine e! Orice teza duce spre un semn de intrebare, nimeni n a indraznit sa puna, punct in ceva anume. Nici noi cei care macar ne intrebam, nu stim daca vom afla. Eu analizez cateodata, daca sunt sau nu fericita, toti spun ca da-amuzant nu? Nu indraznesc sa mi dau raspunsul, prefer sa ma mint, sau sa las in van gandul....
Propun si citatul zilei:" Un vis frumos nu poate fi realizat fara durere" Il stiu de ani de zile, nu l- am uitat deoarece am spus ca e o mare cruzime ceea ce afirma!
Voi vizitatorii mei, cum sunteti, fericiti sau nefericiti? Va provoc macar la o analiza in intimitatea voastra, nu neaparat aici pe blog.

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Sarut mana. Esti frumoasa esti desteapta, de ce nu esti la guvern? Ce- ti lipseste de ce nu faci politica? Sau nu vrei.Am fi avut doua femei frumoase in politica.La Elena vii rar, poate ar tebui sa mai activezi cat de cat nu mai e ce a fost. Eu sunt barbat, iar noi barbatii sintem la fel de atenti la fericire ca si voi femeile poate sintem chiar mai sensibili ca voi.Cu tine cine nu ar fi fericit.O zi buna!

LuMassa spunea...

Kenn, sigur esti cineva de pe blogul Elenei Udrea. Dar te intreb de ce nu ti folosesti acelasi nick? As aprecia mai mult. Ce sa ti spun politica nu mi place sa o practic dar cine stie ce ti ofera viata! Apoi la guvern se ajunge intro ordine cronologica, nu asa hop si eu la guvern. Sunt femei frumoase acolo, de ce esti rau? Oricum, multumesc pt aprecieri si te rog sa mi spui cine esti.

Anonim spunea...

lulu,

Fiinta umana e fericita doar atunci cand este in echilibru biologic, adica atunci cand isi satisface placerile ( de orice natura). Dragoste, iubire, etc ? Sunt doar discursuri pentru a atinge acest echilibru. Oamenii s'au invatat sa auda doar ce le convine

LuMassa spunea...

Te salut!Mda, iar ai dreptate. Echilibru, ce cuvant simplu dar atat de esential. Dar si pana-l dobandesti cat te zbati, car suferi..

Anonim spunea...

Buna.Am avut o profesoara ce zicea ca nu exista fericire pe Pamant.Fericirea ar fi adunarea bucuriilor(dar oamenii au mai multe insatisfactii decat bucurii).
Omul poate sa fie nefericit,avand datorii mari,daca e bolnav,daca are probleme in familie,daca are probleme sentimentale,etc.

Anonim spunea...

@balbeck

Fericire exista mai mult decat ne putem noi imagina. Exista asistati social mult mai fericiti decat multi bogati, pentru ca nu'si fac probleme din nimic si stiu sa profite de viata. O datorie nu este o problema, nu poti s'o dai, n'o dai si gata; cine ce'ti poate face ?
Crearea acestor probleme din nimic, genereaza bolile.
Fa o experienta: Daca cunosti vreun psihiatru, intreaba'l daca bolnavii de schizofrenie se imbolnavesc de gripa sau oricare alta boala, sa zicem banala.

LuMassa spunea...

Balbeck, din cate afirmi tu, ar trebui sa fim niste epave ale sufletului nostru. Cine mai sta sa adune bucuriile vietii? Si daca-s putine ce facem, o sa ne deprime definitiv. Eu zic ca AZI trebuie sa fii fericit, nu ieri nu maine ci AZI.

LuMassa spunea...

Da Katrina, dar atunci de ce nu o gasim cand vrem noi? Si daca o gasim de ce ne dezamageste, de ce chinuie, de ce nu este simplu cu fericirea asta? De ce nu stim sa luam asa cum ni se da, de ce complicam tot, de ce ne ranim, de ce suntem rai....de ce????

LuMassa spunea...

De exemplu eu nu pot trai in nesimtire, cum fac majoritate care-si spun: ce-o da Domnul. E bine sau rau?

Anonim spunea...

Salut,Lulu ma stimuleaza postarea ta,pentru ca mi-am pus si eu intrebarea de multe ori Cand putem spune ca suntem fericiti? .Eu chiar cred ca nu exista o reteta universal valabila,fiecare om e manechin,iar fericirea e mulajul care se potriveste sau nu pe acel manechin.Ce te face pe tine fericita,pe altul poate lasa rece.Din pacate definitia fericirii o putem da(cred eu)cam pe la sfarsitul vietii cand din multiplele experiente,fiecare trage concluzii si realizeaza ca supararile privite din alte puncte de vedere,ar fi putut fi bucurii si invers.In ceea ce ma priveste totusi multumirea spirituala,sufleteasca,contribuie in procent mare la fericirea personala.Poate peste inca cativa ani,voi avea alta reteta a fericirii si voi zambi la cea pe care ti-am spus-o acum :) Eu inca ma bucur de frunzele care apar primavara,de verdele crud al verii.de papadiile inflorite,de pisoii vagabonzi care abia deschid ochii,de familia mea care e sanatoasa.....

Anonim spunea...

A,si am uitat Lulu.....sunt fericita ca traiesc :)))

Anonim spunea...

Pentru ca e prea putina fericire.De aia nu prea se gaseste.Am spus,nu conteaza ca ai un serviciu bun,ca nu faci mare lucru,dar iei bani multi.Asta nu e nu e fericire.
Sau sa zicem ca o gasesti.Dupa un timp se transforma in plictiseala.O schimbi.Vine alta fericire.Dar iar te saturi...:)
Katrina,eu nu prea am gasit fericirea,desi dpdv financiar stau bine.Unii spun ca banii nu aduc fericirea,ci numarul lor ar aduce.Nu e nici asa dupa mine.
Te duci ma mare,la ocean,te simti bine,inoti,vezi numai palmieri.La un moment dat trebuie sa pleci.
Cei de acolo iar nu sunt fericiti pentru ca nu vad zapada.Au copii si vor sa se dea cu sania.Sau se duc in Austria la ski.

LuMassa spunea...

Of ce greu este, pana la urma. Dar Gabi draga mea, la batranete ce sens mai are sa contabilizam, iar in amarata de tinerete ne zbatem, suferim, caram poveri involuntar...Asta nu inteleg!

Da Balby,pana la urma e greu sa fim multumiti.Dar cand iti plac lucrurile simple si iubesti curat, cred ca uiti si de ocean si de palmieri, imparti ce e mai frumos pe lume cu acel cineva ales de tine. Imi place subiectul, ma bucur ca l putem dezbate, inseamna ca avem ce spune si de ce nu, sa invatam unii de la altii.

Anonim spunea...

Lulu toate problemele existentiale sunt ''poveri''pe care suntem condamnati sa le purtam cu noi.Putem fi nemultumiti si sa ne petrecem viata cautand raspunsuri,sau putem cauta fericirea in lucrurile cu care ne intalnim.Crezi ca mie imi place :) ? Nu,dar ultimele evenimente din viata mea mi-a rasturnat ordinea prioritatilor si mi-a oferit o alta perspectiva a lucrurilor.O fi bine sau rau....habar n-am,la batranete iti voi spune :))) !

LuMassa spunea...

Daca noile prioritati iti fac bine, atunci te sustin si chiar vreau sa reusesti. Legat de sacrificii si poveri, parca e prea mult. Se spune ca D-zeu il incearca pe omul bun, nu pe cel rau. De ce oare? Mi separe o ciudata socoteala a Domnului.

Anonim spunea...

Hi,hi, Lulu nu-mi fac bine,dar nu stiu daca e rau,ce ironie,nu:).Am pus si eu intrebarea pe care ai pus-o tu,unui preot iar raspunsul a fost ca omul bun e rezistent si poate duce incercarile.... Mai,mai ce filosofii facem,cred ca noi femeile gandim prea complicat si suntem greu de urmarit :)))) .

LuMassa spunea...

Ha,ha,ha si Freud a spus la fel despre noi. Ce nu ti place sa fim sofisticate? Altfel n am fi interesante

Anonim spunea...

Ha,sofisticate si interesante,cu conditia sa dam catmai putina bataie de cap :))) Cred ca putem fi sofisticate pana dimineata !

LuMassa spunea...

Gabi, nu pana dimineata, ci, vesnic. Asa, sa ne moara dusmanii. Cu bataia de cap....eu am dedus ca si cand tac sau evit, dau batai de cap, iar cand ma revolt si eu un pic, parca se prabuseste cerul pe mine. Dar asta-i alta poveste.
Iti urez o noapte usoara si beneficii grele la numarat,probabil ca esti la club.

Anonim spunea...

Noapte buna draga mea,sunt la treaba,ai dreptate :)))