duminică, 21 decembrie 2008

In fiecare an e un inceput

Dar nu de Anul Nou, nu suport aceasta festa. In schimb Craciunul e sfant e mirific, ma transforma radical intr-o copila aproape infantila, deoarece imi impun sa ma amagesc cu tot ce mi s-a spus in copilarie de bunici, ca este adevarat. Da, bunicii, of cat i am iubit. Jocul lor de a ma face sa cred ca vine Mosul ala batran, cu sacul plin- dupa fapte- eeeei si cum ii mai ascultam, cum mancam la dorinta lor pana imi venea rau.... numai sa nu i supar. Gaseam cu prietenul meu de suflet Ovidiu, doua trei scaune rasturnate un pic de deranj in sufragerie, cica- ziceau ei, mosul e batran si nu vede bine, iar eu copil docil si prostut, credeam, grav e ca si acum ma amagesc.....dar degeaba. Nimic nu mai e cum a fost, deoarece nici bunicii nu mai sunt, m- au parasit. Buna-asa ii ziceam- acum 5 ani, desi o imploram in spital sa nu ma lase si ea imi clipea din ochii ca ma aude si nu ma lasa.....Dar intro noapte torida intru- un spital, numai noi doua la reanimare.... s- a stins si atunci am realizat cat sunt de singura....ca pe bunici nimeni nu- i poate inlocui, nici parintii, nici fratii, nici sotii sau sotiile, nimeni. Ca numai bunicii, reuseau sa ne amageasca de bunatatea Mosului, numai ei stiau cum sa ne "minta", numai ei au fost si sunt perfecti, ca numai ei stiau sa ne dojeneasca cu vorba-i dulce, numai cu ei puteam fi obraznica, fara sa fiu "altoita", numai cu ei ma simteam PERFECT. Dar acum, am descoperit o alta parte a frumusetii vietii, o alta etapa. Si mai sper, ca si voi cei care-mi cititi eseul sa fiti fericiti si iubiti, chiar VREAU asta si va impun sa fiti fericiti. Haideti sa asteptam Craciunul, poate va fi bine, poate vom avea surprize placute, poate......vine Mosul ala batran aproape orb.....care o sa ne rastoarne prin casa obiectele ce-i stau in cale!

10 comentarii:

Anonim spunea...

Vad ca ai reaparut, esti o oaza de liniste pentru unii dintre noi. Sa nu mai dispari. Frumoasa poveste si cred ca tu chiar stii sa apreciezi pe cei din viata ta. O sa mai vin sa te citesc.

LuMassa spunea...

Indiferent cine-ai fi, ma bucur ca aduc acea oaza de liniste de care pomenesti. Par lucruri prozaice, dar multa lume le uita si se grabeste spre imbatranire. Lucrurile simple pot fi pretioase, aducerea aminte te inprospateaza la minte si suflet, cel putin eu asa cred.Nu ma las prada valtorii cotidianului. Incearca si tu si vei gasi linistea, fara sa citesti ce scriu eu.

Anonim spunea...

Buna!De ce nu face Moş Crăciun copii?Pentru ca isi da drumul mereu pe horn.
Si eu am avut un bunic.S-a dus in anul revolutiei,putin inainte'.De bunica nici nu stiu daca pot sa spun ca mai e.E 'leguma' dupa 5 atacuri cerebrale.Stie doar cine suntem,desi uneori ne intreaba cine suntem.Memoria i-a fost stearsa.Are halucinatii aproape mereu.

Anonim spunea...

am plans cand am citit .. o fi semn de batranete? .. :)

Anonim spunea...

Buna.A aparut Madalina pe mess?

Bibliotecaru spunea...

Crăciun Fericit!

LuMassa spunea...

Biblio, multumesc, esti atent si special. Si eu iti urez CRACIUN FERICIT altaturi de cei dragi si de noi cei de pe blog.

Anonim spunea...

Craciun fericit!

Anonim spunea...

Buna!La multi ani!Un an nou fericit!Ce faci?Mai esti prin tara?

Anonim spunea...

Buna!Ce faci?