vineri, 22 ianuarie 2010

Tristetile sunt ca un asternut de frunze moarte

   In valtoarea  vietii, uiti de cele mai multe ori ca poti fi folosit, poti fi lovit, poti gresi sau poti face bine involuntar- fara sa se remarce. Dar cine te mai crede, cine te mai intreaba de ce? Apoi,  ce rost ar mai avea!
  Fiind ancorati mai mult decat trebuie in lucruri care nu ar trebui sa ne intereseze,   uitam ca traim o viata personala, ca existenta noastra e strict a noastra, nu apartinem nimanui si de aici pleaca tristetile noastre, de aici ni se pare ca ne este mai rau ca altora, ca suntem mai napastuiti ca altii, ca suntem mai saraci sau mai bogati...  uite ca nu e asa  desi,  parca,  cineva doreste sa traim intro mare eroare. Ceva  mai puternic decat noi ne calauzeste spre rau. A fi folosit este  o arma de catre cel ce te foloseste, iar cel folosit  nu are nici macar un scut de aparare....trebuie sa taca, fara alt comentariu. Cel ce castiga nu va fi mai fericit ci, doar alimentat cu hrana necesara ptr a supravetui, hrana ce il face si mai puternic si mai rau si mai dur, iar cel vlaguit de toate nu riposteaza deoarece nu mai are energie si daca ar avea ar fi in zadar.... Nimeni nu castiga din acest joc diavolicesc- as zice ca se nasc doar regrete, tristeti, nemultumiri de sine.  Sangele sanatos supt de cel puternic il intareste doar ptr o zi, el va trebui sa caute in alta parte, trebuie sa si alimenteze forta, altfel moare.
  Vi s-a intamplat sa va plimbati toamna prin parc, sunt sigura de asta.....o fac si eu cand imi mai aduc aminte....dar tristetile napadesc pana si pe cel mai imun om la sentimente pure....te fac sa spui: Doamne, calc pe frunze moarte, incet incet asa vom muri si noi, asa se va calca si pe noi, chiar daca o placa de beton ne acopera....natura moare amorteste, dar primavara renaste, ei omul nu are acest noroc divin, el moare si gata...
  Ce ar trebui sa nu uitam cand ne trezim dimineata: multumirea ca vedem soarele,ca suntem sanatosi, ca avem un acoperis,  nu suntem singuri, ca nimeni nu trebuie lasat sa ti conduca viata, hmmm cam greu. Aici as adauga ca nici fenomenul politic  nu trebuie tratat  decat cu indiferenta-  ei se folosesc cu stiinta noastra de noi, ei nu va dau nimic doar va cer sacrificii ptr a creste forta lor- forta lor inseamna bani, numai  banii dau forta..... ei nu vor in politica doar ca au  un mare drag de voi, de tara, ar fi stupid sa credeti asa ceva! Ei sorb cu sete sangele ca personajul rau din orice poveste, ei se trezesc dimineata calculand cat si cum vor mai castiga un ban necinstit prin manevre bine puse la punct, ei nu se tradeaza intre ei, nu conteaza din ce partide sunt, ei sunt uniti si va dezbina doar ca ei sa poata "lucra mai bine" cand doi se cearta la tv sa va alimenteze aparent buna dispozitie, sau sa va enerveze alti cinci sau sase, lucreaza ptr ei .... ingroasa conturile....
  Ce nu trebuie sa uite personajul nascut sa faca rau si nici politicienii ca intro zi vor fi si ei asternutul de frunze moarte si ca poate eu sau voi intro zi vom calca pe el ...se poate si invers, nu?
Amintesc  ceva din filosofia salcamului: "infloresc doar atunci cand sunt sigur ca e primavara"
Pana cand nu  vom fi siguri ca salcamul si vom invata cand  merita sa acordam atentia noastra  cuiva, atunci vom fi realmente impliniti,  pana atunci  platim...

37 de comentarii:

LuMassa spunea...

Raspund ptr cealalta postare.
Anonim, cine te impiedica sa nu citesti o carte? Tu esti cel care-ti dictezi ce sa faci cu timpul tau, nu e o scuza....vrei sa te uiti la tv, sa te enrvezi pe politicieni, sa stii ce NU au facut si cum iti ingreuneaza viata, e alegerea ta....Ca vrei sa scuipi? Ce sa zic te inteleg dar nu este un gest de apreciat. Fii atent cand te mai lasi folisit si rezolvi lehamitea ta ptr ei. Noi vorbim si ei isi construiesc mici imperii. Daca toata media si blogurile i-ar ignora, n ar fi bine ca ar "lucra" in voie.Deci, e bun si atacul virulent pe ici pe colo...Succes la .....

Sorin A. spunea...

Sarut mana. Ma uimeste rationamentul tau, stiam si de la Elena Udrea ca nu te arunci dand crezare clasei politice, am remarcat ca tu chiar rationezi si te desprinzi usor de ce nu consideri ca e normal sau cum spui nu merita atentia ta. Profunzime, gandire matura,pasul tau, combinatiile facute de tine si puse in eseul despre tristeti, ma face sau ma duce cu gandul ca si eu am gresit fortat de imprejurari platind chiar si pe plan politic. Ce afirmi cu sinceritate cred, are mult adevar "Tristetile sunt ca un asternut de frunze moarte" Frumos spus, te felicit fara sa para cu un scop nascut in mine.

Anonim spunea...

O cumulare de idei o analiza, constatari, regrete. Toate spuse mult prea frumos de tine Incerc eu sa iti spun mai ferm ca cei rai sunt diavolul,politicienii fac pact cu diavolul si sorb din cupa cu sange,ca cel puternic descris de tine e fals puternic, ca viata noastra e la mana lor a unor inculti, a unor silosi, a unor "norocosi" de rahat. Tu descrii foarte frumos un tablou pe jumatate zugravit in pastel si pe cealalta jumatate negru. Esti o certitudine ca pot fi si oameni buni. Nu te cunosc nu am cum, dar se poate simti asta din modul cum gandesti.

LuMassa spunea...

Va salut cu drag!
Ce trebuie stiut despre mine e ca sunt o femeie vanitoasa si cred ca toti cei care ma cunosc au invatat cate ceva de la mine...Afirm acest lucru deoarece mi s-a spus frecvent, dar am si observat ca au retinut ceva atunci cand eu am vorbit. Asta nu inseamna ca nu gresesc....
In eseul meu spun multe dar se vad putine...Observ, ca fiecare se regaseste cat de putin sau acuza acelasi lucru ca si mine.... Cu 'ochiul liber" nu se pot descifra mesajele atata timp cat tu cititorule poate nu cunosti o altfel de existenta; complexa, ciudata, aparent ireala...sau poate da!

Costin spunea...

Lulu, rigorile vietii sunt impuse fara sa dorim de politicieni, de cel puternic descris de tine care stoarce sangele pentru a putea trai si maine. Degeamba ne-am opune, cine ne-ar lua in seama? Vom calca si noi poate pe ei, le va fi mai mare durerea decat ne este a noastra. Imi place cum descrii si cum combati, in asa fel incat sa nu superi pe nimeni. asta se numeste diplomatie, asta trebuia sa faci. Dar cum spunei nu esti politician. O seara buna.

LuMassa spunea...

Costin, specia umana e complexa de la caz la caz. Raul il faci doar daca te nasti sa faci rau, de mic probabil ai aceasta "calitate" Cel care face rau zambind sau chiar razand, este descalificat de el insusi. Ba sa ne opunem, desi pierdem. Eu ma opun cu eleganta aratand ca pot sa inteleg si raul dar pana la un punct. Cand vad ca e vb de o boala, eu renunt si imi vad de ale mele. Si in politica este la fel, din acest motiv nu inteleg combatantii orbi sustinand pana la penibil ceva sau pe cineva pe un fond fals, stiind ca nimeni nu face nimic ptr ei, ca se rade de ei si sunt considerati inferiori. Mda e un subiect delicat...vom mai vorbi.

LuMassa spunea...

p.s. amintesti de diplomatie...da este o calitate desavarsita asa se spune, numai ca mai greseste si un om cu o astfel de calitate. Oricum iti multumesc ptr apreciere...

Anonim spunea...

Buna seara LuMassa.
Ma provoci sa recunosc ceea ce un barbat nu o prea face, ma determini sa-mi revizuiesc anumite preconceptii. Convine nu convine vom vedea.

LuMassa spunea...

Buna dimineata!
Nu am intentia sa provoc sau sa determin pe nimeni la nimic. Dar daca este de bine atunci ma bucur.

LuMassa spunea...

Emil Cioran spunea in lucrarea sa- Pe culmile disperarii- un mare adevar:
A fi plin de tine insuti, nu in sens de orgoliu, ci de bogatie, a fi chinuit de o infinitate interna si de o tensiune externa inseamna a trai cu atata intensitate, incat simti cum mori din cauza vietii.

Va recomand cateva momente de jazz, uitasem cum e sa asculti acorduri desavarsite.
http://www.youtube.com/watch?v=X9iHTprkAhg

Anonim spunea...

Buna.Lulu,hihi,nu ai poze cu mare si piscina?

LuMassa spunea...

Buna dimineata balby! Lasa ca ai tu destule poze, ai fost un veritabil paparazzo. Ma gandesc, tu cand te-ai relaxat daca ai "vanat" non stop!!!!

LuMassa spunea...

Poate prinde bine cuiva....mi-am adus aminte

Eu ii spuneam lui Moro, anul trecut......
Ca sa traiesc frumos si vesel cum imi urezi tu ….mai trebuie ceva. Iar acel ceva, la nivelul pe care-l vreau eu, e greu de realizat dar nu renunt. Asta asa ca sa ti arat cat sunt de pretentioasa….
cmorosanu Says:
LULU ……Crede si vei reusi……Acel ceva pe care-l doresti e la indemana ta …..Totul este sa nu te explici ,sa nu cauti pe constructia si standardele tale ….pentru ca risti sa ti se prezinte un surogat frumos ambalat ca produs dorit …….Ce doresti trebuie sa se intample si sa ti se ofere normal ,firesc ca ceva ce ti se cuvine ……Restul depinde de tine …..sa stii sa desfaci ambalajul ,sa testezi calitatea etc…..Poti trai frumos si vesel visand si sperand ……
Si Cioran spunea:" ..nu stiu absolut deloc ptr ce trebuie sa facem ceva in lumea aceasta,ptr ce trebuie sa avem prieteni, aspiratii,sperante si visuri. N-ar fi de-o mie de ori mai preferabil o retragere intr-un colt indepartat de lume...?"
Mai adaug eu, ce sens ar mai avea sa testezi ambalajul, daca oricum esti lovit? Sau, cine-si permite sa stea retras intr-un colt uitat de lume? E absurd....Ce e mai convenabil? Sa desfaci ambalajul, sau sa dispari? Hmmm, interesant!

Cine spunea...

Sarut mana bella.
Ce spune Cioran pare a fi cel mai comod pentru om dar si un act de lasitate, sa fugi de incomoditatile vietii. El asa a facut dar macar cu folos, ne-a lasat gandurile lui pe hartie de multe ori absurde, abstracte.
Un om sanatos, corect in societate,cult nu trebuie sa dispara. Dar nu spun ca nu merita destul de multi sa se faca inexistenti. Politicienii de exemplu sunt cei mai urati, derizoriul in care se face politica la noi ucide societatea noastra o stiu din experienta personala.Ti-am mai spus asta. Legat de intrebarea ta finala, ce-i mai bine sa faci, sa desfaci spoiala sau sa dispari, eu zic ca ambele deranjeaza, ambele iti fac rau. Asa ca nu stiu cum ar fi mai bine. Subiectele tale sunt complexe, cred ca si tu esti o femeie complexa, bravo bella. O zi calda iti doresc.

Anonim spunea...

Lulu am o curiozitate daca nu te superi. de ce nu mai vii la Elena Udrea pe blog?
p.s. ce spui in comentariul tau este adevar curat, as intelege si de ce nu mai postezi.

Anonim spunea...

Hahahaha, pe blog la Nuti au ramas 3,4 care fac chat. Nu au ce face ori sunt plecati prin miriste.

Anonim spunea...

Doar noaptea nu am "vânat".In rest am inotat,m-am bronzat,m-am relaxat,m-am plimbat si am facut poze.Am mai si slabit 4 kg intr-o saptamana.:)

LuMassa spunea...

Buna seara!
In ordine...
Cine, tu spui ca ambele sunt dureroase, na ca ma lamurisi! Posibil sa fiu cum zici, mai stii?

Anonim si eu am multe curiozitati. Mai merg daca si cand va fi necesar, pe blogul EU...

Anonim, nu suntem noi in masura sa spunem cine-i pe miriste acolo sau nu...fiecare cu ratiunea lui. Ce zici?

Balby sunt linistita, noaptea ai dormit. Credeam ca te ai catarat prin palmieri sa filmezi si in camerele de hotel, asa fac paparazzi, nu? Hi,hi,hi

Cine spunea...

Te voi lamuri cat de curand cum stau multe lucruri. Ti-am promis. Chiar si in politica nu e ceea ce se vede doar cu asta ma ocup.
Noapte buna.

Anonim spunea...

Nu prea erau camere la etaj in hotelul ala,doar cateva.Eu am stat la parter si puteam sa vad cine trecea prin dreptul geamurilor.

Anonim spunea...

Am aflat de ce era stresat robert negoita la aeroport.A aterizat in cairo,dar nu stiu din ce motiv a decolat din sharm el sheikh.Daca incerci sa iesi din tara prin alt aeroport,sunt probleme.Si colegii sai i-au spus.Asa a patit si el.Nu i-a ascultat.De aia era stresat asa si s-a certat cu egiptenii

LuMassa spunea...

Te salut!
Cine, de ce ai crede ca ma intereseaza ce se ascunde in spatele politicienilor? Sincer iti spun ma lasa indifirenta la tot ce nu tine de mine.

Balby, de asta sa nu mai putem noi oare de supararile lui Negoita? Este un personaj care doar ma amuza..ti-am zis ca-l vad ca pe un barbat prostut, precum multi altii din politica....starnesc zambete.

LuMassa spunea...

Nu va speriati, am zis sa fiu si eu la moda. Eu de ce nu? Daca va dor ochisorii, inchideti repede pagina, hihihi

Bibliotecaru spunea...

Mă simt atacaaaaaaaat!
:)

LuMassa spunea...

Asta am si doriiiiiiiiiiiiiiiiit, sa va atac prin orice mijloace. :)Sa vad cine mai suporta culorile blogului meu, eu abia ma pot uita pe aici. Cred ca ma parasesc pe mine insami, hihihi

Aura spunea...

Buna Lulu-Violet :) Am citit ceea ce tu afirmi despre clasa politica dar si tu ai aparat-o candva pe Udrea sau Basescu in campanie. Cred ca tu stiai mai bine ce faceai, dar si faptul ca reactionezi denota un act de integritate din partea ta. Eu rad de jalnicii naivi care mai cred strict intr-un om sau un singur partid. Ceea ce nu stiu talibanii astia e ca, politica este generala pe oameni si partide, nu cum spuneam mai sus. Te felicit pentru ca nu te lasi amagita de leprele politice. O zi buna!

Aura spunea...

p.s. PDL, dispare in 2 sau maxim 3 ani, Udrea la fel= am curaj sa fac pariu sursele sunt sigure. Pentru stiinta ta.

N.G. spunea...

Buna Lulu,credeam ca ai patit ceva,dar esti o.k.la tine acasa...Dezamagirile sunt peste tot in viata,pierderile la fel,DAR le putem contabiliza si reduce pierderile,sau le putem lasa sa ne sape adanc in suflet pentru totdeauna cu riscul de a nu mai putea sa continuam sa traim bucurandu-na de rasaritul diminetii in fiecare zi.Poti fi infrant in convingeri,poti fi ingenunchiat ,dar asa cum ai scris inmotto-ul tau...nu poti fi impiedicat sa visezi...Te salut!

LuMassa spunea...

Buna dimineata...desi nu m-am trezit bine inca as spune urmatoarele:

-Vad un mare amator de blogul meu, care ma umple de spamuri, sa fii sanatos la cap. Cred ca asta iti lipeseste.

-Aura draga, previziuni din acestea am tot auzit si pdl sau dna EU s-a intarit si mai si ca politician. Lasa pariurile zau asa... Afirmi ca nu ma las pacalita de clasa politica. Dar mi se pare ceva normal nimic iesit din comun. Bine, ca sunt si talibani ai dreptate, mda aia sunt orbi din pasiuni de ei stiute, sau interese.... Dar nu e treaba mea.

LuMassa spunea...

NG, 'neata.
Pai da, ce ne impiedica sa visam, dar nu prea mult, hihihi.
Vezi tu se aduna prea multe si iti spui cam gataaaaaaa. Doza de egoism sa intre in actiune. Pana cand sa te gandesti la altii? Noi siuntem cei mai importanti vis-a-vis de societate inclusiv de politicieni. Ei traiesc acolo, nu sunt ai nostrii ci noi ai lor ca obiecte de uz necesar la urne....In rest doar dispret cum spunea un pdl-ist fara sa stie ca este inregistrat: " Ce dracu' sa facem cu sarantocii astia cu ce sa le mai astupam gura?" Nu-i dau numele de jena. Asa gandesc si grav e ca ei se amuza si privesc de acolo de sus cu dispret peste tara.....Oricum eu nu cred in clisee.Ignoranta doare mai rau ca orice.

LuMassa spunea...

Informatia furata de la biblio
1-Violet: creier, sistemul nervos
2- Violet-antibacterian,relaxant mental,hipnotic,favorizeaza
somnul,stimuleaza hipofiza;indicat in insomnii,pentru exercitiile de
hipnoza,migrena;contraindicat in violenta,retardare mintala

Asa ca, am decis, ramanem violeti.....Dar ce facem cu acea contraindicatie, sper sa nu vina la mine retardati!

Katrina spunea...

lulu

Daca tot ne'ai propus un pic de jazz, imi permit si eu sa va propun putin smooth jazz, sperand ca o sa va placa

http://www.youtube.com/watch?v=9aBAMnIUi8Y&feature=related

Katrina spunea...

lulu

Am sa'ti dedic ceva in acosr cu titlul postarii....
http://www.youtube.com/watch?v=QoEZB0XvEZQ

LuMassa spunea...

Sade - Cherish The Day
Katrina multumeeeeeesc, o stiam si imi place rau

LuMassa spunea...

Pontes - Lagrima
Tu mi ai atras atentia alta data despre aceasta solista. Iar merci...

Anonim spunea...

Anyone ever used: www.designsonline.co.uk before?

Anonim spunea...

Hi everyone im Kirsty, Have I got the appropriate bit to post for a newbie[url=http://home-and-garden.webshots.com/album/352503998TRyAGb],[/url] or ought I look for a different area of the website?