joi, 28 ianuarie 2010

Strigate disperate catre guvernarea de tip stalinist

Wow ce titlu am tras! Dar e bun... macar asa sa atinga  acolo unde nesimtirea s-a instaurat. Sa facem o analiza practica,  nu bazata pe fraze pompoase ci pe ceea ce traim fiecare in parte.  Incep, prin a  spune ca:
... lumea este disperata  asa ca,daca cei ai partidului care aduc voturi si ii ajuta sa ajunga la putere nu sunt ajutati legal, ce sa mai asteptam?? ei fac cea mai mare gresala de tip stalinist, desfiinteaza locuri de munca .... somer inseamna intretinut de societate care societate nu are fonduri ptr ca nu are angajati de la care sa retina ...daca inainte 2 muncitori sustineau 1 pensionar, acum 0, 87 muncitor sustine un pensionar ceea ce face ca un muncitor sa faca norma dubla-si asta daca are ce munci , participarea lui la pensie fiind insuficienta,  contributia se diminuiaza precum salariul redus drastic ...norocul este cu organizatiile internationale dar nici astea nu pot interveni la infinit ...si ce mai face PD_L??? isi trimite oamenii care aduc mult la partid  de la bani pana la voturi, la puscarie ceea ce va duce la o ruptura intre militanti... cei din grupul mafiot din conducerea PD_L   au inceput sa lase sustinatorii la nevoie ... cam asta e caracterul politicienilor romani de aceea nu trebuie sa-i lasam neatentionati. Consider un act josnic din partea GREILOR din PD_L prin ceea ce fac azi, inchid cercul excluzand pe cei folositi, cei care au dat gros la nevoie si acum nu mai sunt necesari, vor veni alti fraieri si vor da ptr o functie/favor,  peste 3 ani...si tot asa. Cunosc oameni care au contribuit pana si din urbea mea, cu bani multi, cu mese copioase, aducand  voturi si acum sunt dati la gunoi de maharii PD_L. E corect? Adica ptr ei esti de unica folosinta?  PD_L a devenit azi ca un club exclusivist adica: esti bogat, esti darnic, taci si faci, te folosesti si de mama si de tata, dai tot ce ti se cere, te desprinzi usor de prieteni, tradezi... booooon esti in clubul nostru, daca nu,  ai grija ca mai si platesti, iti mai facem si un proces, o ANI in pat cu tine.... Dascalii  au primit salarii cu 17% mai mici desi legea nu permite asta, se inghesuie copiii in clase, n-au nici locuri saracii, se dau afara fara preaviz, raman dascalii care-si dau "dreptul"directorului , care mai au cu ce mitui, nu toti isi permit, unii nu au bani nici de abonament la autobuz, merg pe jos km.... angajatii din sistemul public nu au luat in mare parte salariile de 2 luni, bancile ii someaza..... Haos, saracie, prostie, mafie, toate s-au asezat in tara asta de rahat.....
PD_L  TREZESTE-TE,  nu scapi chiar daca acum esti pe "culmile lumii"  nu infometa lumea, n-o goni din tara,  n-o da afara de la munca, nu nimici sistemul privat in stil stalinist, lasa-i sa pluteasca macar, nu-i arunca in groapa...marii datornici de stat sunt scuzati pardon iertati, cu sopul de a pune mana pe acesti colosi, vreti din cate se pare sa reinstalati oranduirea socialista...pai de ce am luptat noi impotriva PSD-ului? Daca e tradare macar sa stim si noi sustinatorii pdl-ului, sau nu trebuie sa stim! Cat de fragil e acest popor saracul! E fragil deoarece nu este lasat sa se intareasca, asta ar insemna sa fie un pericol ptr clasa politica....
Judec si eu, macar asta nu poate sa mi ia nimeni: judecata, ratiunea, discernamantul, compasiunea ptr oameni.....Nu va mai lasati dezbinati, nu mai cautati ajutorul la EI... politica este doar o functie pe termen si ptr imbogatire rapida, nu e o meserie cu  traditie. Traditia va fi cand selectia in politica va fi facuta de noi si nu de EI.

53 de comentarii:

LuMassa spunea...

Cum s-ar putea alătura omul înzestrat cu har destăinuit de Dan Puric de persoana celui care spune "îmi pare rău că a crăpat deoarece nu o să am ocazia să pun gheara pe el şi să-l ciomăgesc"?

Biblio, iti raspund aici de la postarea cealalta. Mai precis nu am raspuns la intrebarea ta. E prea greu de inteles o astfel de atitudine!

Anonim spunea...

Buna ... ar trebui sa te citesca ziaristii si sa invete ...Bravo... de undeva trebuie sa se auda strigatul poporului... guvernantii nu fac nimic de bine pt cetateni... chestia cu izolarea blocurilor este un alt mod de a fura prin firmele lor care cistiga licitatii si subcontracteaza lucrarile ..cine sa controleze... ei pe ei... hm...vinovat nu e cel care cere , ci cel care da , adica prostimea e vinovata ca da votul celui care cere mintind ...sa apara o l;ege in care cel ce nu se tine de ceea ce promite sa fie demis de facto... unde esti tu Tepes Doamne .....

Anonim spunea...

Lulu in sistemul privat in mare parte abia mai putem plati acel minim de 7 milioane, automat cum spui scad si asigurarile sociale, somaj, pensii. Sistemul privat e la pamant, ne-au ciuruit bine a zis Baselu ha,hahaaaa

LuMassa spunea...

Eu v-am spus in postarea mea cam tot ce se intampla astazi. Si nici nu am abordat macar 10% din probleme societatii. Sunt si alte aspecte mult mai grave. Oricum saracia e din ce in ce mai mare.

Legat de ce spui Anonim, despre izolarea termica a locuintelor, e buna recunosc. Am facut-o acum 3 ani pe cont propriu, a costat putin si intro zi n-ai ce face, la un apartament. Nu e costisitor in particular fara firma, care are grija sa-ti dubleze factura la materiale si manopera pe ce nu e. La noi sunt procese deja pe rol, din cauza supraevaluarii pretului, s-au trezit oamenii ca au fost inselati de firmele aranjate cu primaria, acum castiga oamenii din cate am auzit si trebuie sa li se restituie banii luati cu japca. Daca faci pe interior e perfect si ieftin, habar n-are lumea cat e de ieftin, daca mai lipesti si pe afara polistirenul ii dai un adeziv anticoroziv, un lavabil cu pigment in ton cu restul blocului, ai terminat si e bine. De ce sa se lase inselati oamenii de primarii si acele firme tot ale lor? Apoi banii alocati ptr asa ceva de catre comunitatea europeana, nu prevede ca proprietarul trebuie sa mai contribuie cu ceva... dar ce s-au gandit "baietii destepti" sa ceara si de la proprietar desi proprietarul plateste impozit pe casa scarii, beci, gradina, parcare, ziduri plus locuinta personala.Concluzia este una: afacere e de milioane ptr stat si firmele lor. Daca le merge ce sa facem? Bine spui ca nu i vinovat cel care cere ci ala care da....si da bine, adica fura bine. Cred ca dna EU nu este informata bine, sau nu se doreste asta. Simt ca o sa reactioneze curand, dupa ce va studia personal afacerea. De unde sa plateasca 20-40 de milioane un pensionar cu 6 milioane pe luna? Oare s-a gandit cineva la asta? Incredibil daca nu...

kenn spunea...

Sarut mana Lulu.
Daca PDL se unea cu PNL, acum nu mai era dezastrul asta. PDL nu face fata nu au oameni pregatiti, nu sunt politicieni decat prin definitie, pe fata sant nuli. Tot ce spui tu este o realitate si e revoltator deoarece si eu am votat cu PDL si cu Basescu. Acum suportam si tipam la gard. Nu le pasa e limpede ca buna ziua. O sa radem cand se vor devora intre ei pentru putere si pe noi ne vor lasa saracii saracilor. Vai mama lor!

LuMassa spunea...

Buna si tie kenn. Sa stii ca si eu am sperat intro reunire cu pnl si nu numai eu, multe cunostinte. Da, ar fi fost mai puternici si poate mai coerenti in actiuni. Acum vad ca se aresteaza intre ei, se razbuna, habar nu au de tara. E alegerea lor, dar cand vad ce fac cu atata usurinta, parca nu prea imi vine sa i las de capul lor.

Anonim spunea...

Buna.pd-l e partid interlop.

Anonim spunea...

noapte buna frumoasa doamna .... sa visezi frumos ...

Cine spunea...

Buna dimineata bella sa ai o zi ca tine.
Sa nu uiti politica este la fel ca o societate comerciala, mereu pe profit si niciodata pe minus.

http://www.youtube.com/watch?v=07GnombnrRM

Sorin A spunea...

Sarut mana. PDL nu se poate trezi pentru ca nu ar avea pentru ce. Ca sa te trezesti trebuie sa ai solutii de a iesi din criza. Si atunci prefera trecerea timpului si solutii de pe o zi pe alta adica carpeli. Nu iti suna cunoscut? Mesajul tau e este pertinent, exemplele date sunt si le traim pe spinarea noastra. Nu vad pe unde o sa scoatem camasa, mai ales noi in privat alunecam si nimeni nu se gandeste ca si noi contam. Amintesti de metodele socialiste, eu spun ca mereu au fost, capitalism adevarat la noi nu va fi. O zi buna!

LuMassa spunea...

Va salut si multumesc anonimului ptr urarile de noapte buna si vise... dar uite ca mai visam si urat.
Balby iar nu pot sa fiu de acord cu tine, daca pdl e asa zi-mi tu frumusel cum e psd, dar pnl, cu toti afaceristii de la ei... Cate avantaje nu si-a tras Tariceanu cat a fost premier mai ales cu taxa la masini ca-sa-i meraga lui cel mai bine...si alte legi asemanatoare...
Cine, am spus si eu candva ca politica e un srl veritabil, asa ca suntem pe aproape. Multumesc ptr melodie.
Sorin A, mi-a placut ce ai spus...ca nu au ptr ce sa se trezeasca, la asta nu m-am gandit. Mda, ai dreptate, pentru ce sa se trezeasca?

Anonim spunea...

Lulu pana nu vei recunoaste ca PD_L nu este un partid doctrinar, fara istorie, fara un indrumar elementar, fara moralitate, nu vei fi 100% descatusata de acest crez politic. Esti extrem de inteligenta si cu discernamant, nu te arunci dar si gresesti cand le dai sanse la nesfarsit. Acest partid este infiintat de o mana de imbogatiti care au nevoie de aceasta fatada pentru a ascunde ceea ce ei fac ilegal. 4 ani in politica inseamna pe putin 20 de ani de siguranta a averilor lor. Este un partid de afaceri si pentru afaceri. Intelegi tu bine ce spun.

Bibliotecaru spunea...

@ LuMassa
Văd că începeţi să criticaţi Guvernul mai mult ca mine... :D

Nu trebuie să criticaţi însă persoane, ele nu sunt importante. Important este sistemul.

Greşeala şi rea-voinţa sunt parte a normalităţii. Sistemul însă ar trebui să corijeze atacul prin greşeală sau rea-voinţă în timp util. Cât timp se întâmplă lucruri neplăcute şi nu sunt corijate de nimeni, este grav.

Atunci când Guvernul ia o decizie greşită, Parlamentul nu are o atitudine de corecţie, ci, la rândul lui, are o decizie aservită intereselor. Aici este problema, de aceea spun eu că România traversează o perioadă de stat totalitar. Nu este vorba de totalitarismul exercitat dictatorial, de o persoană sau de o camarilă, şi nici de un partid, ci de întreaga clasă politică care are reacţii, în ansamblul ei, de partid unic, un partid unic care se foloseşte de cetăţeni pentru propriul interes. Iată de ce sistemul politic trebuie schimbat, reformat, reconstruit, şi nu oamenii, nu Guvernul, nu preşedintele, nu partidele între ele în succesiunea la putere... Astfel de modalităţi funcţionează în normalitate, dar noi nu traversăm o stare de normalitate.

Doreşte oare politica să asculte de cetăţean când este atât de comod să-i comande şi să nu-i lase nici o şansă de reacţie? Aici e problema reală a politicii româneşti.

Este necesară definirea doctrinară pentru a desface partidul unic în PD-L, PSD, PNL, UDMR, PNŢ, PNG...
Este necesară schimbarea mentalităţii.
Este necesară apariţia politicianului profesionist.
Este necesară apariţia funcţionarului profesionist, chiar dacă vine din mediul politic.

Cât timp liderul politic comandă celui pe care l-a pus politic în funcţie, nu vom ajunge nicăieri.

LuMassa spunea...

Anonim, eu recunosc de mult timp tot ceea ce spui tu, dar n-am gasit inlocuitori. As vrea ca atia alesi de mine sa-si revina si sa fie ceea ce eu si altii ca mine au sperat sa fie.

LuMassa spunea...

Este necesară schimbarea mentalităţii.
Este necesară apariţia politicianului profesionist.
Este necesară apariţia funcţionarului profesionist, chiar dacă vine din mediul politic.

Cât timp liderul politic comandă celui pe care l-a pus politic în funcţie, nu vom ajunge nicăieri.

Ce sa mai adaug biblio, ca ai spus tu tot ce e firesc sa fie si ce e firesc sa ne dorim. Dar iti garantez ca pretentiile noastre sunt mult prea mari ptr ce avem azi in jurul nostru. Apoi, nu se vrea, ptr ei e bine asa, cand spun ei ma refer la toti politicienii nu doar la pdl.
Nu critic guvernul, am incercat o analiza pe baza faptele lor, eu am redat in mare cam ce se intampla azi, maine, poate vesnic...

justemoimeme spunea...

Sunt de acord 100%!!!! Mai ales cu cele scrise despre profesori ( sunt interesata in mod direct ). Am castgat ceva din faptul ca am trecut, intamplator, pe la blogul lui Madame udrea: te-am cunoscut pe tine. Iar numele BELLA, asa cum iti spun unii amici din comentarii, ti se potriveste perfect. Eu as zice BELLE, euh...j`suis prof de français, ma foi!
Je te souhaite une très bonne journée!

Cine spunea...

Buna seara Lulu
http://www.youtube.com/watch?v=B9KMhqbr6xI

LuMassa spunea...

Ma bucur ca ati revemit pe aici, am dedus, que vous etes proffesseure de francais. Sper sa nu fi gresit, am cam uitat ce am invatat, dar nu strica o provocare...
Da, vesnica soarta a dascalului in tara asta, mereu chinuit, mereu lasat la urma...E greu sa fii intelectual in Romania, sau mai precis e o povara. Ce pacat! Sper ca dna EU sa aiba grija si de acest aspect deoarece este o femeie sensibila la oameni. Multumesc sincer ptr apeciere, ce sa facem avem prietenii nostri virtuali care mai pun cate un calificativ, compliment... trebuie respectati, asa este frumos.
Numai bine distinsa doamna. Am vizitat blogul dvs si mi-a placut.

LuMassa spunea...

Cine, multumesc ptr melodie da, imi place genul, ai citit bine....

Aura spunea...

Doar nu ai crezut ca PD_L va fi altfel decat ceilalti. Cum spuneau aici si alti comentatori scopul de a intra in politica este strict pentru functii, bani, facilitati adica imbogatire si profit cat se poate de bun. Ma uit la televizor si sunt socata de ce vad, botezuri cumetrii ale fam. Basescu la interlopi, ce decadere! Ce sa mai cerem acestei familii? Sau altora din partid? Ii vad pe toti in Poiana Brasov, sfidand regulile bunului simt. Evident toti fac la fel nu spun ca doar PD_L. Dar banii respectivi puteau fi folositi in alte scopuri mult mai necesare. E criza si mare saracie, ei nu realizeaza? Si daca da, ce fac pentru asta?

Anonim spunea...

Bonjour, Belle,
Nu am nici un motiv să cred că EU ar face mai mult pentru invătământ decât pentru alte domenii de care "răspunde", fără rezultate,...ca să nu mai repet ce a scris Aura.
Bonne journée!

justemoimeme spunea...

Tot eu eram mai sus.

Anonim spunea...

Lulu,vad ca te-ai retras strategic in cuibusorul tau,si iti versi naduful in casuta ta.
nu voi comenta de loc cele scrise de tine,din motive pe care nu le dezbat acum.
regret doar ca ai plecat asa ,fara sa ne spui nimic.
nu cred ca asata-i solutia.nemultumiri avem cu totii,pt ca asta-i viata,o mare adinca la care niciodata nu-i dam de fund.
si totusi......ai renuntat la speranta?

LuMassa spunea...

Anonim, bine ai venit la mine.... cum sa renunt la voi, la blog, la sperante? Respect tot ce imi este drag fara resentimente. Recunosc mi-e drag si la mine, am prieteni fideli, fara sa- mi fac publicitate nicaieri. Daca afla cineva strain de comunitatea noastra de mine, inseamna ca are ceva de spus...un gest firesc pana la urma. Cred in ceea ce eu am spus mereu, cred in dna EU si cei care ii seamana adica: cu idei indraznete, cu acel curaj frumos, cu acel altceva, cu acel suflu fie el si violet, hihihih. Nu mi tradez principiile politice, dar nici nu ma las pacalita. Pragmatismul ptr mine e mai util si mai eficient, militez de a fi cu totii asa, evident cei care au neuronul la purtator....Imi permit inca acest statut de om liber in a-mi exprima opiniile, dar pana la un punct, ai nostrii sunt ai nostrii, nu?

LuMassa spunea...

metaphor, te salut!
Mai vedem, eu zic sa mai asteptam putin...sa nu uitam si vremurile astea nenorocite.

Anonim spunea...

Lulu-cred ca ti-ai dat seama cine iti scrie,sunt FRANK[king]-ma bucur in primul rind ca esti bine,si ca nu te-a parasit buna dispozitie.
sa nu crezi ca nu-mi vine si mie sa stig de suparare,ca multe lucruri merg asa cum merg.dar de partea cealalta nu pot sa nu inteleg ca asa se misca hardughia asta ruginita,care-i romania unde totul se intimpla cu viteza melcului.
astazi mi-am facut de cap ,adica in dupa-masa asta am stat numai pe net si am comentat,am polemizat,am bandajat suflete ranite,si uite ti-am scris si tie.
de mult nu mi-am mai petrecut atita timp cu lap-topul in brate,dar am apelat la terapia asta pt a mai uita de grijile cotidiene,a scapa de gindurile negre care ma invaluie,la foarte posibilele disponibilizari pe care nu vreau sa le fac,dar....
sunt momente delicate care se deruleaza prin fata ochilor nostrii,si tare ma bate gindul sa trec din nou atlanticul si sa uit ca undeva prin sud estul europei,linga marea neagra este o tara in care locuitorii sai nu pot scapa de blestemului MESTERULUI MANOLE.
ca sufletul lor MIORITIC,pagubos,si mult prea labil ii face sa fie atit de fatalisti,si vesnic cu pantalonii rupti in ...fund.
te las frumoasa blonda si-ti doresc tot binele din lume.mai vb noi.

LuMassa spunea...

Normal ca am stiut ca tu esti,dar n am dorit sa te deconspir fara voia ta, ca doar ne stim scriitura orice ar fi. Asa este cum spui si eu am gandul plecarii, chiar mi se cere sa plec ptr o micuta afacere. Dar voi face totul gandind bine, desi nu imi lipseste nimic aici. Dar, ma deprima oamenii care sunt tot mai nefericiti, locurile care parca nu le mai infrumuseteaza nimeni, vremea rece, ma deprima cam tot ce nu are legatura cu frumosul. Asa ca prietene, iti inteleg fff bine gandul de a pleca in lumea larga, dar si regretul ca romanul e mereu rupt....Inteleg si regret ca inteleg, cred ca cei insensibili o duc mai bine...asa am eu senzatia.

ion adrian spunea...

Lulu,
De acord cu atentionarea ta, daca asa stau lucrurile.
Eu am o prietena din Buzau care s-a suparat pe mine cand a uzit cum votez descriind un scenariu apocaliptic la Buzau.
Nu prea pot sa cred ca tatal lui Mari -Jeanne ION e mai bun decat Cezar Preda, spre exemplu...
1. Referitor la condamnarea celui din Ramnicu Valcea am atentionat si eu la EU blog dar nu stiu care-i realitatea dar daca este facatura am spus ca va sari justitia-n aer.
2. Dar cu somajul si cu cresterea nr de pensionari nu ai dreptate, pensionarii au crescut in ultimii 20 de ani cu toate securile activistii, etc pensionati de pe la 50 ani cu toti cei fara loc de munca preferand pensia unei acrtivitati incomode .
Nu poti sustine ca daca pastrezi ocupate locuri de munca neproductive si consumatoare de resurse inutil este mai bine decat in somaj si primele si celelalte tot sde societate sunt sustinute si este mai iefin somerul decat taietorul de frunza la caini si incurca lume. Nu mai cate de astea vad eu pe peste tot prin toate institutiile statului pe unde ajung ca la privati este alta treaba.
Deci nu toate sunt cum se vad, dar despre aroganta si nerecunostinta nu ma mir numai ca eu nici nu ma astept la altceva. Macar daca in rest ar guverna eficient fara sa faca favoruri ptr favoruri in trecut primite.

In rest numai bine si sper ca tu sa nu ai personal probleme?

ion adrian spunea...

Lulu, Ref la izolarea termica am postat ceva la ultimul fir pe la inceput, la care dna EU nu a raspuns dar vom vedea?

ion adrian spunea...

PS. Frank, ne-a spus cam ce-i pe aici si bine a facut . Eu credeam ca esti pe undeva pe la sky. :)

Dar si eu am cam termint cu ce imi propusesem asa ca o sa intru pe diferite bloguri de placere si ca sa ma relaxez.

Noapte buna.

ion adrian spunea...

PPS. hai sa zicem schii ca se intelege altundeva :)

LuMassa spunea...

Buna ion adrian, normal ca ai dreptate deoarece nu asa priveam lucrurile, nu la locurile de munca ineficiente ma gandeam, nu la taiatu' frunzei....cu asta sunt de acord cu tine....Daca recitesti atent textul meu vei regasi o realitate simpla, reala, si fara ca cineva sa faca ceva, deoarece nu va face nimeni nimic. Parca am fi in America Latina, se da din maini exagerat se vb mult si prost, inutil... se agita si tot ei se sting dupa ce scopul personal a fost atins. Si cat am luptat noi imotriva psd ului...

Anonim spunea...

Lulu-neastimparat-o vad ca mai vrei un blogg,mai sa fie ,vad ca vrei sa-i termini pe bloggeri consacrati.
da,nu zic nimic mai mult.
apropoo de blogguri,daca vrei sa te simti un pic mai vesela pot sa-ti dau o sugestie.
in ultima vreme m-a distrez copios ,cind timpul imi permite pe bloggul unui jurnalist.
e o veselie acolooooooooo.faina de tot,cei care scriu sunt oameni vii,fara inhibitii gratuite,si am fost adoptat rapid,fara prea multe mofturi si fandoseli.
in general scriu jurnalisti si comenteaza.
SCRII PE GOOGLE-REPORTER VIRTUAL ,si ai ajuns in lumea in care eu ma simt bine,dezlegat de etichete ,de limbajul de lemn.dar unde se face politica cu multa inteligenta-o sa ma gasesti acolo cu citeva comentarii.
cu respect FRANK[KING]

p.s.-vei intilnii acolo un MORO-AL ZILEOR NOASTRE-iti vei da seama singura cine-i.

LuMassa spunea...

hihihih zapa stiam de blog, dar eu abia am timp ptr mine sa mai citesc si eu, sa mai schimb o vb cu prietenii reali si virtuali...dar o sa trec sa ma amuz si sa l gasesc pe moro...aha deci are alt nick sa inteleg. afurisitul....

ion adrian spunea...

Lulu,
Buna ziua,
Ti-am scris adineaori pe blog la EU. Sper sa citesti si sa-mi raspunzi, daca nu vrei acolo poti s-o faci aici .

ion adrian spunea...

Lulu, Pe blogul lui Miron Mitrea la firul pe care-l dau mai jos este spre sfarsit o postare lunga scrisa de un domn Mihai. Cred ca-ti va placea daca o vei citi:

http://blog.mmitrea.ro/2010/01/27/candidez-nu-ma-joc/#comments

LuMassa spunea...

Ion adrian, am citit...da, un mesaj de bun simt, chiar sincer. Dar tu ma crezi ca eu nu suport psd, nici ca idee, ca nu pot sa intru la ei pe bloguri, sa i atac, n ar fi nici frumos si nici placut ptr mine. Va dmir pe voi cei care puteti combate si in casa "dusmanului" Multumesc ptr ca imi mai faci cate o informare, prinde bine sincer iti spun.

LuMassa spunea...

Ba se poate posta...cel putin de la mine se poate!

Motanul_Incaltat spunea...

Sarut mana. Citind postarea mi se pare, nu stiu de ce, ca este strabatuta de un fior venit parca din opera lui Emil Cioran. Iata ce spunea acesta despre "Destinul valah": "Ursitoare ce i-au anulat destinul din veacuri peste veacuri - universul nu te mangaie de spatiul nefericirii in care te-ai nascut. Nenorocul valah simtit in vine face cat boala lui Pascal - si, pana-n gat fiind in el, esti Iov automat. Ce nevoie sa ai lepra cand soarta te-a plamadit si treaz, si valah? O drama de doua ori n-are deznodamant, actiunea fiind funebra de la temelie!" si ceva mai incolo spune: " Tu iti cunosti semenii de Valahie si ranjetul lor mieros de hoti de cai trecuti prin saloane." Totusi as face, timid, unele observatii. Chestiunea aceasta a saraciei, care este reala la noi, cred ca trebuie legata atat de neperformantele economice dar, mai ales acum, de aceasta criza economica mondiala. Uitati-va la Grecia, la Spania, tari care erau infloritoare din punct de vedere economic inainte de criza... Acum se vorbeste tot mai mult de intrarea in incapacitate de plata a Greciei, tara cu un PIB mult mai mare decat al nostru. Fenomenul actual, dureros, nu e caracteristic numai Romaniei. Pe de alta parte in orice partid exista lupte intestine, uneori la vedere, alteori camuflate in interior. Ca, sustinand un partid, ca simplu sustinator, si apoi sa iei "plasa", asta am inteles-o demult si sa stii ca s-a intamplat si la case mult mai mari. Insa pe mine - acuma nu stiu, poate ca gresesc - ceea ce ma frapeaza este ca tot vad numai critici, dar nu si solutii. Cel putin solutiile pe care le-am citit - scuza-ma ca spun asta - sunt, defapt, critici. O critica nu este, neaparat, o solutie, desi critica poate fi justificata. Ca sa iti spun sincer ce gandesc, ceea ce face Guvernul actual este sa gestioneze o situatie de criza, nimic mai mult. Eu sper sa o gestioneze bine, in folosul tuturor. Nemultumirile populatiei sunt, desigur, justificate. Dar rezolvarea tuturor acestor nemultumiri nu cred ca se poate face acum, imediat, in aceasta situatie. Trebuie mai mult timp pentru asta. Nu incerc decat sa fiu realist, atata tot. Sa speram ca treburile astea complicate se vor rezolva cu bine pentru noi toti...

LuMassa spunea...

Ai in mare masura dreptate, dar nu uita ca de cele mai multe ori critica te ridica si lauda te coboara, iar recunostinta iti da aripi. O sa-ti duc postarea ta si dincolo, este interesant.

Motanul_Incaltat spunea...

Multumesc mult! :)

ion adrian spunea...

Da se poate. Eu doream doar sa intru ptr ca iti lasasem cateva mesaje si doream sa vad daca le-ai citit.
Si eu de ieri am parsit partial blogul dnei Udrea, partial in sensul ca nu mai postez decat ceva anume ptr ea si asta doar de tip felicitare, lauda.
Daca doresc sa comunic ceva important pot si altfel.
Am muncit mult acolo in ultimele zile nu ptr Lenuta in mod special, ci ptr ce cred eu ca trebuie sa fac, dar m-am saturat sa nu citeasca nimeni ce scriu decat adversarii care probabil ca au misiune in acest sens, sa primesc lectii de la stiu eu cine cre deasemeni ma citeste din tre in trei randuri si tb sa se afle in treaba. Eu incerc sa fac ceva pozitiv, nu am intrat sa fac pe desteptul, crede-ma Lulu , chiar daca fac o gramada de greseli din graba, nu am nevoie sa ma confirme blogul sau careva, am confirmari la vedere si pe numele meu adica sunt doctor in stiinte adica am un PhD recunoscut international, fiind publicata referinta la doctoratul si teza respectiva intr-o revista austriaca ptr asa ceva, am predat si predau in invatamantul superior si acolo copii ca Madalina nu fac pe sefii in fata mea.
Mada este o fata buna, dar este un exemplu de ce se intampla cu unii cand au o anume putere si cand de aceea si desigur ca nu numai de aceea, sunt lingusiti ptr ca Mada primeste laude binemeritate si din acestea am spus destule si eu dar si multe si evidente lingusiri cum face Silver care dupa ce a fost banata i se baga cu umilinta pe sub piele. saraca Silver este din cei pe care daca nu-i lasi sa moara nu te lasa sa treiesti. Ai avut dreptate. Eu am aparat-o si as face asta din nou dar nu are caracter.
Revin: slava domnului sunt cel care am fost, ptr a-i incuraja, poate cel mai generos cu laudele ptr blogerii mai tineri si mai timizi. Pe Biblio prin 2007 cand era mai pe la inceputurile blogului sau, si-si scria singur postari ca sa faca animatie desigur, sub diverse nikuri dar era destul de evident jocul sau . Nu-si facea reclama niciodata ca Andrei, nu am ce sa-i reprosez , reclama i-am facut-o eu cu multe laude pe fata si spun si azi binemeritate, blocajul lui in utopia socialista si incapacitatea de as recunoaste mai intai in fata lui erorile, il fac sa para uneori marginit, absurd si inghetat in proiect dar una peste alta este unul din cei mai interesante persoane intalnite de mine pe bloguri.
Dar sa revin pe Mada cred ca acesta senztie de putere cand daca intra un prof de al ei as putea fi eu acela ea daca vrea il poate atentiona, bana daca vrea muschii ei ca doar n-o s-o reclame la dna Udrea si oricum Elena are nevoie de Mada si e bine chiar sa-i treaca cu vederea, asemenea, pana la urma fleacuri.
Este insa un interesant studiu de caz pe psihologia si modificarile de personalitate pe care le da puterea la cei mai slabi in fata ei si cred ca sunt foarte putini care rezista.
Dar eu am cam obosit . Ca sa glumesc l-am facut pe Basescu presedinte si pe Boc PM :), mingea e la ei, s-o joace frate, cat pot si-i duce capul... :)

Numai bine si acum poate fiind mai liber te voi vizita mai des.

PS. Fi ingaduitoare cu posibile greseli, care sunt cu siguranta caci nu suport sa corectez imediat si cam degeaba, ca tot nu prea vad multe si este umilitor sa le vad abia a doua zi la o recitire facuta si dupa o corectie asa cel putin am scuza ca nu am corectat :) si de regula postarile astea daca nu le trimiti la cald nu le mai trimti de loc.

ion adrian spunea...

Desigur sumedenie de gresli :)
Am recitit si am vazut probabil jumate . Textul ramane inteligibil daca iti dai seama cam de ce vreau sa spun, daca pui la locul lor literele lipsa si virgulele lipsa sau prost puse. :)

LuMassa spunea...

Buna ion adrian. Nu ti face griji de greseli, eu nu ma cramponez... reunosc usor pe cineva care greseste deoarece are deprinderea de a bate cu viteza si de greselile gramaticale,dar pana si alea se pot face din neatentie.Cel care acuza de obicei greseste mai mult, am studiat atent acest lucru. Esenta mesajului tau e pe fondul unei suparari indreptatite deoarece ai fost extrem de consecvent pe blog, si apreciez asta, chiar daca de multe ori poate nu ai fost corect, dar cine mai e corect in ziua de azi? Si cu mine ai avut contre, dar nu m-am suparat, ar fi fost prosteste din partea mea. Am remarcat ca se apeleaza mai usor in a da cu bota in balta decat sa se explice frumos cand ceva nu convine la unii. Dar de ce sa fie cineva pe blog sau oriunde si sa nu ti accepte ideea cand si ideea celui care te contesta poate nu e cea buna sau poate fi chiar o prostie? Comentariile unora sunt de tip chat ... asa sa se afle in treaba. Consider ca, atunci cand avem ceva de spus la subiect e bine de spus, dar nu tampenii. Eu am intervenit la postarea dnei EU, cand a lansat partia de la Gura Humorului, dar PUR SENTIMENTAL, mi-a trezit amintiri superbe avute ocazional, am fost impresionata sincer ca nu se lasa acea zona in paragina, nu am laudat cum spun CEI CARE NU SPUN NIMIC, AM APRECIAT pur si simplu. Dar sa-i lasam in plata Domnului...Tu ca om cult, nu trebuie sa te cobori la nimic, daca ai ceva de spus te duci si spui dnei EU, e simplu dar, accepta si pozitia lor oricum ar fi. Daca nu ti face bine o remarca a cuiva o eviti, o stergi din memoria vizuala, va deranja mai mult...tu stii bine asta. Legat de Madalina, este foarte apreciata de corectitudine, impartialitate altfel nu mai era aici de la infiintare. Nu spune de ea deoarece nu e cazul...acum un an se vorbea despre adimistratorul blogului EU si in presa ca este cel mai tolerant si liber, dar pana la un punct si gasesc normal acest aspect. Nu-i plce galceava si jignirile- aici sunt de acord ...altfel ce ar fi pe blog, ar rade lumea ...si asa se comenteaza, de unii ....nu ma priveste. Fiecare cum il duce mintea. Legat de Biblio, spun ca-l apreciez, este de un bun simt rar intalnit, inteligent, informat, specialist in informatica, rabdator pana si cu cei care nu merita, este acuzat pe nedrept de simpatii comuniste, dar cine il acuza nici nu stie ce spune, sau abia stie si el cate ceva....Ca este bine informat, citit e una si sa-l acuzi ca este, e alta. De ex si eu citesc anumite carti despre comunism, desre ocultism-masonerie, budhism, despre lucruri greu de explicat, despre studii de caz profund studiate, ptr a sti macar despe ce vb altii, ptr a sti sa fac conversatie si in aceste domenii. Ma bucur ca il apreciezi si il gasesti un partener pe masura, mi-a parut rau ca te-ai luat de el, sper intro conciliere. Ai exagerat putinel, te aprinzi prea repede, dar la fel iti trece. In rest, ce spui ai dreptate nu mai am ce sa adaug. Ca final iti recomand sa faci ca mine: sa uiti, sa ignori, sa ierti...asa fac oamenii inteligenti. Ranchiuna, sau supararea nu merita sa o tinem daca suntem oameni educati si civilizati.

ion adrian spunea...

@Lulu,
Multumesc ptr raspuns.
Tu lipsind nu prea stii exact cum s-au petrecut niste lucruri:

1. Madalina a gresit stergandu-mi niste postari ultima oara, pe care sunt conviins ca nu le-a citit cu atentie.(alta data a facut bine, acum nu, dunt obiectiv si deloc subiectiv)
A fost ceva psihologic, ceva in compensatie.Pentru ca la banat definitiv pe Ionhut care ma insulta si provoca permanent, flituind-o relativ putin dar oricum sub centura si pe dna Udrea, a simtit nevoia sa faca apoi ceva in compensatie. Peste asta sunt convins ca a intervenit Silver care de multe ori nu pricepe nimic, nu se poate concentra, nu citeste ce scriu altii si apoi da buzna peste o ultima postare dintr-un lantz de postari, ptr ca pe aia a citit-o si desigur ca asa nu avea si cum s-o inteleaga.
Silver mi-a reprosat aberant niste culpe fara insa sa le numeasca, eu am rugat-o sa indice ce anume o deranjeaza si atunci au disparut atat postarile mele cat si ale ei, disparand insa si postarea care a cauzat reactia prosteasca a lui Silver si care era destinata explicit si explicativ ca raspuns la o intrebare pusa de altul, asta sigur ca deranjandu-ma. Deci cred ca a trimis si un mail spre Mada cu o reclamatie si Mada destul de neatenta si "puternica" a procedat.
Evident ca nu o sa ma apuc sa-i reprosez ceva lui Mada nici pe blog si nici prin mail.
Oricum tot doream s-o las mai moale caci nu mai este prea mare nevoie de mine si se si vede asta din nivelul discutiilor.
Daca va fi ceva care sa ma determin sa spun ceva pot sa intru dar nu ma ostenesc sa fac discutii.
2. Ref la Biblio, repet ca il apreciez mult dar re un fixism ciudat pe niste elemente, vrea sa aiba neaparat dreptate in zona conceptului nu a faptelor unde recunoaste eroarea dar nu poate sa creda ca ar putea avea si convingeri gresite si duce o didcutie pana in panxzele albe utilizand sofistica(credema ca i materie de sofistica stiu exact ce spun)
3. Ref la tine recunosc ca la un moment dat cand erau niste lucruri pe viata si pe moarte erai dupa mine prea impaciutorista si parea ca daca maine nu ar mai fi fost Lenuta in PDL tu nu ai mai da nici doi bani.
Ai facut adica in unele momente ce a facut si Cristian Preda.
In politica nu orice se spune oricand chiar si daca ai dreptate.
Acum liber la criticat desi lupta inca nu e terminata si guvernul are o treaba foarte grea.
Legea pensiilor este injurata dar mai nimeni nu s-a ostenit s-o inteleaga si cand un om ca Biblio o critica produce un mare rau caci el are credit. Infine cu mare intarziere s-a hotarat Andree Vass sa explice legea pe blogul ei, desigur mai sistematic si mai profesionist decat mine dar pana acum nu contrazice nimic din cele explicate de mine(e un serial ce face ea acum)

Infine cam asta este, si-ti doresc numi bine.

PS Eu fac multe greseli, pe langa cele de tastare care conduc la lipsa de sens la dezacorduri etc ptr ca in timp ce scriu imi vin alte idei si modific fraza si nu pun totul de acord ca ce altceva este dezacordul ? :)

In plus sunt niste reguli noi , eu sunt obisnuit cu intr-un etc.
Toate astea snt de fapt formale dar rup cursivittea si cineva tb sa fie prea interesat de text pe fond ca sa se osteneasca sa treaca peste si este total nepoliticos sa atepti asa ceva dar asta este, nici nu vad erorile in formatul asta in care se scriu aceste postari si e enervant sa tatez mai intai intr-un alt fisier Word si apoi cu copy. Infine :)

LuMassa spunea...

ion adrian, ai intuit bine,pe dna EU o sustin dar daca greseste comentez, relaxat deoarece eu nu am, sau nu are obligatii fata de mine. Mai simpatizez eu asa cate un politician istet...dar nu sunt tmpita sa cred intr un partid si gata cu asta sa merg pana la sfarsit. La noi, nu putem face asta. Cultul liberalismului imi place mult si sper ca intro zi sa se instaleze si la noi, refuz ce avem azi in peisaj....Iar inca ceva la noi, inca nu avem politicieni ci doar practicanti de meserie....sunt asa de incaPABILI, ASA DE NESCOLITI incat nu se pot numi politicieni-care, pana la urma e un statut cu prestanta in lume, la noi e ceva de bagatela. partid=SRL si atat. Eu nu ma las pacalita si caut sa apar pe cineva numai cand este lovit sub centura, dar asta nu inseamna sa-l divinizez si sa am vise cu el. Ar fi iar o nota de incultura. Nu suport libidosenia in comentarii ci, doar aprecierea pe puncte, pe fraze din ceva, pe fapte concrete, si nu suport cand dna EU este atacata, doar ca e bogata si are posete multe....deja iar denota ca mult prea multa lume e limitata. Prin contrareplicile mele doream doar sa dau si o alta varianta de a gandi despre cineva. Cum ar fi teme de meditat ptr acasa,hihihhi! Nu fac obsesii ptr cineva, nu urasc, nu ma cert, nu jignesc, doar mai arunc si eu cate una...asa la deruta. da sunt impaciuitoare din fire, statutul de doamna il am, nu ca eu mi l-am atribuit ci, se trage datorita educatiei, conditiei mele,fam mele, de generatii-de aici si faptul ca nu suport femeile care isi impun statutul de doamna dar in fond nu cunosc esenta provenientei termenului.Iar daca remarc o femeie de conditie mai precara si totusi reuseste sa se autoeduce si sa nu fie stridenta, o apreciez, daca e placuta si cu bun simt o sustin..si tot asa.
In restul celor comentate de tine si eu le evit cu buna stiinta, te- as ruga sa nu le pui la suflet si sa ignori...doare mai rau. Si inca ceva, Mada, niciodata n-ar face ceea ce tu ai spus adica- sa se lase influentata de un mail de la x sau y. NU. Ne mai auzim....

ion adrian spunea...

Lulu,
Totul este OK .
Cu o singura subliniere. Mada nu avea nici-un motiv sa stearga acele postari, nu erau nici deranjante decat poate ca am zis un adevar, ca pe bloguri se aduna si ratati, complexati, singuratici, speriati de viata reala,care se amuza, cei care vor sa fie auziti si nu au altfel de audienta, dar si unii care chiar ca au si altele de facut, dar neavand un ziar unde sa-si expuna niste idei pe care le cred utile nu orgoliului lor, ci altora(poate ca si asta este tot o forma de megalomanie) intra si incearca cate ceva.
Cand iti pierzi niste timp ca sa abordezi un subiect in mod serios si cand vine un mistocar de doi bani ca sa-l faca praf din invidie, din autoadmiratie sau in serviciu comandat de cei care nu vor ca oamenii sa evolueze, atunci iti vine sa spargi toate alea.
Daca astfel de afirmatii mult mai putin dure decat ce-ti spun acum tb sterse, este ok, dar denota ca am dreptate adica nu e cazul sa ma mai implic fara sa fiu rugat.
Tot nu rezist si mai spun cate ceva, dar numai ptr dna Udrea care stiam ca ma citeste.
Desi acum poate ca nu o mai intereseaza cine stie ce. :)

Daca nu a influentat-o Silver pe Mada, atunci inseamna ca a lucrat in ea care este totusi aproape inca un copil, un fals spirit de echitate si stii ca la fotbal sunt arbitri care fluiera in compensatie.
Asa o fi considerat ea ca e bine in raport cu banarea definitiva a lui Ionhut si ca sa ne dovedeasca noua, dar in primul rand ei insasi ca nu mai se tolereaza nimic.

Asa avea ce spune, de ex este prima oara cand n-o aprob pe NG, dar am spus ca nu ma mai bag neintrebat, si-l las pe Biblio sa fie fericit caci este clar ca fara mine nu are adversar dialectic si poate "sminti copilasii" cu ideile lui egalitarist comunistoide. Zapa il pune, dar altfel la punct, si este si el plictisit.
Pana la urma este amuzant sa fii spectator, iar pe alte bloguri, am, daca am pofta de adrenalina, adversari mai redutabili. :)
Noapte buna.

ion adrian spunea...

PS.Lulu, ca sa fie foarte clar despre ce am vorbit.
Am gasit pe blogul lui Cristian Preda scris in alt context in care insa se potrivea, paragraful exact in care-i dadeam un raspuns unui proaspat coleg pe blogul lui EU , ci nikul democrat si cae ma intrebase ceva in mod direct.
Cred ca acest paragraf a deranjat-o pe Silver care probabil ca s-a simtit vizata.
Eu am pus doar o oglinda si fiecare daca se recunoaste in ce-i acolo il priveste si o fi stiind el ce stie :)

Dle CP, intr-un fel, aceasta decizie a mea din trecut, se leaga si poate fi explicata si cu ce am spus azi, intamplator, pe un alt blog, cuiva care ma intrebase ceva, si anume:
“Sa fie clar, din pacate aceste bloguri aduna tot soiul de frustrati care nu au loc e exprimare, pe unii in serviciu comandat(mai putini decat se crede) si foarte putini care de asemeni nu au alt loc cu o vizibilitate mai mare, dar care nu o fac din frustrare, ci dintr-un angajament fata de ceva anume si care de regula nu este interesul lor personal(frustrarile tin de acesta) sau cum spuneam, de vre-un serviciu comandat"

Cred ca in mesajul anterior am reprodus destul de corect cele de mai sus.
Daca tu gasesti ceva reprosabil, te rog sa ma faci praf. :)
Multumesc pentru ca ai rabdare sa ma citesti.

LuMassa spunea...

Daaaaa Ion Adrian, pai ce sa mai zic, ai atins exact acolo unde trebuia si normal ca a iritat crunta ta sinceritate. Nu mai incape in discutie ca a deranjat rau. Oricum ce se intampla acolo e groaznic, lipsa de educatie si cultura dar si valoarea ideilor scad din cauza unor elemente....faca bors, eu am ce face si cand vreau sa vb cu voi o fac relaxat la mine pe bloguri. Va respect si va citesc, dar de ceva timp anumite lucruri nu le mai citesc deoarece mi se strange pielea pe mine de jena...nu doream asta pe blogul dnei EU, doream o comunitate selecta, educata, asa cum am fost la inceputuri, dezbateam eram multi si toti umblati prin lume, emancipati, ironici dar fara suparare...pana au venit elemente negative....dar sunt bune si ele sa populeze blogul...lasa ion adrian, nu mai baga in seama, tu posteaza ce simti si in fond te adresezi dnei EU. Dansa este importanta. Eu am o retinere sa mai intru acolo, nu ma simt confortabil. nu suport ura si sagetile indirecte, am gresit si eu dar nu radical...Fii discret si ignora tot ce te supara/ doare.

ion adrian spunea...

As vrea sa pot dar in fata relei credinte manifeste mai mult decat in fata prostiei, rautatii, invidiei etc simt ca inebunesc.
De ex asta vad la RTV .
In schimb la B1TV vad niste emisiuni in care efectiv si moderatorul doreste sa inteleaga si sa afle adevarului si cei care participa cu putine exceptii se ostenesc sa para macar daca nu sunt intotdeauna de buna credinta.
Vad de multe ori rosu si cum majoritatea sant eleganti si nu intervin am scapari de mare enervare.
Le regret apoi, dar ma mai racoresc.:)

LuMassa spunea...

ion adrian, eu m-am cam obisnuit pe celalat blog, e mai usor de manevrat, de postat...si aici intru mai rar. Te racoresti nimic de zi, dar parca nu e prea corect sa jignesti. In fond fiecare are identitatea lui, trecututl lui, viata, gandirea buna-rea...sa schimbi e cam greu si daca incerci fa-o diplomat, e mai util. vino dincolo asa iti raspund la zi. Aici mai greu, deh asa e omul....pe keops voi posta mai mult eseuri, poate si alte lucruri dar fara politica. Asa am decis sa vedem!

ion adrian spunea...

Multumesc ptr invitatie.
Eu am postat aici caci am vrut doar sa finalizez tema si am finalizat-o avand noroc ca nu am avut chibiti care sa intervina. Adica consider ca cel putin intre noi doi lucrurile au devenit clare, ceea ce se urmareste in orice discutie cinstita.
Multumesc ptr osteneala si in functie de timp poate ca voi intra si pe celalat blog mai mult ca sa te citesc pe tine caci eu recunosc deschis, am alergie la Andrei pe care-l consider "infiltrat " si basta. Si daca nu ar fi asa si tot nu-i suport tonul de superioritate protectoare, eu nedand o ceapa degerata pe atributele lui de fond, iar "pospaiul" nu ma impresioneaza nici chiar daca este corect logic sau mai mult sau mai putin corect exprimat.

Numai bine

PS. Daca spui ca vei posta eseuri, voi mai vizita si acest blog caci eseurile imi trezesc interesul.

Anonim spunea...

http://lumerkoz.edu Very funny pictures [url="http://riderx.info/members/Buy-Dostinex.aspx"]dostinex side effects[/url] eroded [url="http://www.comicspace.com/cardizem/"]cardizem side effects[/url] backtracking parleys [url="http://epsaservicecenter.com/members/Buy-Cipro.aspx"]cipro[/url] malady [url="http://riderx.info/members/Buy-Hydrocodone.aspx"]hydrocodone side effects[/url] plausible unserved [url="http://soundcloud.com/effexor"]effexor[/url] jjobline tollit