joi, 7 ianuarie 2010

Pasaje


....    Uf ce zi am avut Tara, hai sa intram putin in ceainaria de la colt...De ce- ai intarziat? Mereu procedezi asa si sunt obligata sa- ti suport acest obicei, imi ajunge si mie.
Deja ma enerva fiinta asta, imi strica seara...dar e prietena mea si o accept si cu nemerniciile ei.
  - M-am intalnit cu cineva pe care tu nu-l suporti si a trebuit sa scap de el pentru a nu ma insoti, daca afla ca ma intalnesc cu tine sigur venea si el. Cu un chip trist Tara imi vorbea de o cunostinta comuna, Darius- un barbat ce nu si gaseste linistea desi are aproape 50 de ani, cauta...si  toate cautarile duc la mine.
 - Bine atunci, hai sa mergem la ceainarie, daca tu crezi ca putem sa ne relaxam dupa o zi asa de banala, merg pe alegerea ta.
  Ajungem plictisite si intro doara deschid usa, primul contact este cu acei clopotei feng-shui agatati special ptr ca, clinchetul lor sa atraga atentia ca cineva le calca pragul. Ne intampina o aroma placuta de vanilie, un interior cald, intim, oameni la masutele mici vorbind in soapta si savurand ceaiuri alese...cateva lumini rosiatice bat spre colturile intunecoase special directionate ptr a nu lasa demonii sa si vada linistiti de treaba- in cultul feng-shui una din reguli este sa nu lasi nimic intro incapere fara lumina fie si artificiala. Cateva priviri se indreptara spre noi, nu le-am definit fetele bine, luminile fiind cum spuneam directionate  cu un scop, dar si sa creeze intimitate. Gasim o masuta retrasa, o alegem din priviri, ne facem confortabile....eu  ma asez cu spatele la intrare, Tara avea in obiectiv toata ceainaria....Nu doream sa vad nimic, preferam sa  privesc decorul de pe perete in stil chinezesc, fara sa reusesc sa i ghicesc taina. Eram abatuta si trista, Tara incercand  sa-mi afle gandurile  am rugat-o sa ma crute in seara asta de detalii, sau sa incerce sa vorbeasca mai putin despre mine si mai mult despre ea. N-am avut succes deoarece femeia e tot femeie....Ni se aduce comanda, aromele ceaiului sunt imbatatoare, simteam cum ma patrund, ma incalzesc...invaluita de aceasta stare ii multumesc in gand Domnului ca m-a calauzit in seara asta aici. Simteam o legatura ciudata cu tot ce tine de decor, de muzica in surdina specifica unui ritual intim dedicat ceaiului, simteam o caldura combinata cu emotia unei iubiri! Ma molesesc dupa cateva inghituri, parca as fi baut alcool aromat....ciudata senzatie...Inchid ochii cateva secunde, gandul meu pleca departe parca ma simt golita, usurata....vreau sa raman asa ca intro transa, dar imediat mi am dat seama unde sunt si imi revin, mai iau o inghititura de ceai si dau de ochii Tarei mirati...O linistesc spunandu-i ca doar ma descatusez de ce ma apasa de prea multa vreme.....Ea stia ce ma apasa, stia misterul, iluzia, imposibilul, sau normalul existentei mele.... Stia, dar nu putea sa inteleaga, fiind si o fire mai agitata. Tot incercand sa legam o conversatie sau sa punem de o micuta barfa, a inteles ca trebuie sa ma lase putin cu gandurile mele, a simtit ca doream sa ma contopesc, cu armonia din interior. Tara, incepand sa si verifice sms-urile, profit si incerc iar sa inchid ochii si sa trag intens pe nari aroma ciudata din atmosfera si ce a ceaiului,,,imi face extrem de bine, se poate compara cu acea baie fierbinte cu sare aromata si ambianta pe masura....Cateva secunde am simtit ca plutesc, inseamna ca reusisem sa ma relaxez....dar brusc, simt o mangaiere pe umarul stang, apoi pe par, o mana puternica s-a lipit pur si simplu de umarul meu, o voce soptita dar  raspicata imi spune:"Esti femeia vietii mele, pentru tine traiesc". Deschid ochii, Tara privea muta, eu ma intorc dar,  nu vad decat un barbat iesind pe usa.. un barbat corpolent, inalt, intr-un trenci negru...atat!
-Ce a fost asta, intreaba Tara cu vocea sufocata?
-Tu sa- mi spui, erai cu fata, ai putut vedea tot!
-N-am avut ce vedea, cand am ridicat privrea, deja totul  se intamplase si a plecat....
-Nici eu nu stiu si nu inteleg ce a fost asta...mi- a spus in soapta ca eu sunt femeia vietii lui.....si a plecat!
-Rade infundat si incepe  sa dezvolte  scenarii....
Nu am reusit s-o opresc din elanul si incantarea exaltata....am lasa-o sa creeze deja idila imaginara. Cu mult efort o mai puteam urmari, imi doream sa scap de ea, dar cum? Ii zic intro doara ca vreau sa plecam....Ne imbracam si usor ne strecuram printre masute....clinchetul se aude....gata, din nou in pacla rece a serii....mergem  cativa pasi si ne luam ramas bun...
-Pe maine Tara. Te sun.....
-Bine draga mea, astept telefonul de la tine si detalii, nu scapi pana nu-mi dezvalui ce a fost cu acel barbat....
O las sa bata campii si ma indrept spre straduta mea, se cam intuneca, ma cuprinde raceala serii, pasii imi sunt din ce in ce mai repezi fara voia mea...e liniste- lumea deja s-a retras pe la  casutele lor....ocolesc cateva gropi si dintro  data  aud pasi, ma intorc....vad un chip in umbra, vad acel trenci, vad barbatul din ceainarie.Ma opresc si-l intreb cu vocea stinsa de frica, ce vrea?
--Nimic, fii linistita, iti veghez drumul spre casa, e tarziu si doream sa am garantia ca ajungi fara probleme..
-De ce mi -ai spus acele vorbe? Cine esti?
Tace, dupa cateva momente spune destul de raspicat: "nu-ti face griji, daca nu poti fi reala ptr mine, vei ramane cea mai frumoasa iluzie a mea, mergi linistita acasa, te voi veghea mereu...sa ti fie bine.....hai, du-te, mergi linistita iluzia mea frumoasa..." Pana si el avea emotii se simtea  in voce, pauzele il tradau, isi cauta cuvintele frumoase, pentru a ma linisti.
Ii urmez sfatul paralizata, intimidata...  pasesc spre casa, imi abandonez straduta, el nu se mai aude  s-a pierdut in ceata densa...e multumit ca am ajuns fara probleme. Interfonul...intru.....


45 de comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani Lulu!
Ai revenit cu un capitol, din ce? Nu fi asa misterioasa spune mai multe. Vad la tine ceva ce imi place mult, sensibilitatea ce o lasi sa cada in scrierile tale. Nu-ti inteleg in schimb pasiunea pentru politica, pari a fi la doua poluri opuse, unul dur cel din politica si unul feminin si academic, ce ti se potriveste de minune. Te studiez si din poze se contopesc cele doua calitati;frumusetea si finetea gandirii tale. Ma intreb cum rezisti intro lume grobiana? O seara buna iti doresc.
p.s. am mai spus la tine pe blog, faci bine ce faci sa nu renunti.

Anonim spunea...

Sarut mana si la multi ani fericiti
! De ceva timp tot citeam la birou, blogul Elenei Udrea, recunoscand ca ma atragea ca femeie, imi placea si agitatia de pe blog comentariile aprinse, interesante.O cunosc de fapt si e altceva fata de ce stii tu, este un om bun,dar si cu scapari din trecut. Si tot citind, am dat de tine, asa am descoperit si blogul tau. Te urmaresc de ceva vreme, ai inceput sa ma fascinezi cum nu credeam am lasat sa vad de la sine cine esti, de unde esti, am cotrobait si am aflat ce fel de om esti. Intro zi iti voi scrie si iti voi spune de ce nu merita sa dai atentie unor oameni, ca tu esti minunata si iti garantez ca vei fi mai mult decat esti astazi. Fara sa stii ca eu sunt cel care iti va face cunoscuta valoarea umana. Felicitari pentru cum esti si ceea ce vei fi. Intro zi vei sti mai multe. Pe curand.
Ah, frumos am lecturat cu placere eseul tau.
Deocamdata voi semna cu anonim din motive politice. Cu respect, o seara buna!

LuMassa spunea...

LA MULTI ANI! Legat de ce afirmi despre mine...ex cu polii, sa zicem ca ai un pic de dreptate, dar nu in totalitate.
Sunt doar pasaje....trecatoare care se pot intampla oricui, sau nu...... Nu renunt la nimic din ceea ce imi place si imi face bine, sau face bine. Multumesc.

LuMassa spunea...

Din nou LA MULTI ANI si tie, oricine ai fi!
Am citit mesajul, m-a pus pe ganduri, m-a bulversat, ma intreb cum sa analizez cele spuse si de ce eu, sau cum e posibil?! Nu stiu daca sa ma bucur ca ma urmariti sau sa ma intreb de ce! Astept ziua cand voi sti mai multe, din curiozitate macar. Nu-mi ramane decat sa multumesc ptr atentie si ptr cuvintele de apreciere.

Anonim spunea...

Sarut mana
Intelege ca vorbesc foarte serios Lulu. Vei avea o oportunitate pe merit. Nu are legatura cu aprecierile mele fata de tine. Cu respect, voi mai reveni cand trebuie.
Deocamdata acelasi anonim.

LuMassa spunea...

As prefera "acelasi anonim" sa ramana dorintele dvs la stadiul de interesant si atat.

nimrod spunea...

@Lulu,

Vă mulţumesc pentru urări şi vă doresc la rândul meu toate cele bune în viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat. Am înţeles şi preţuiesc la adevărata lui valoare gestul de a veni pe blogul lui Biblio pentru mine. Păcat de imaginea "câinilor asmuţiţi" care-mi persistă în memorie şi face imposibilă comunicarea pe viitor. Cu toată consideraţia...

Katrina spunea...

lulu

In primul rand vreau sa'ti urez un La multi ani.

".....nu-ti face griji, daca nu poti fi reala ptr mine, vei ramane cea mai frumoasa iluzie a mea... "

Felicitari !!!!

"Je fais souvent ce rêve étrange et pénétrant d'une femme qui m'aime et que j'aime et qui n'est jamais ni tout à fait la même, ni tout à fait une autre..."
Verlaine

LuMassa spunea...

Nimrod, iti multumesc ptr apreciere si fii convins ca am facut-o cu drag. M-am felicitat ptr ideea de a veni la biblio sa- ti urez cele bune. Dar, am o nedumerire, sper ca nu ma aliniezi in categoria "cainilor asmutiti"- ma rog sa nu fie asa. Poate ma vei lamuri deoarece ma intristez cand cineva ar putea crede altceva despre mine si nu ar fi real.

LuMassa spunea...

Katrina, ce sa zic? Intai LA MULTI ANI si tot ce iti doresti sa devina realitate.
Recunosc, surpriza de a reveni mi- a facut mare placere. Te-am tot 'strigat" pe blog la EU, dar in zadar....Esti un mister si iti sta bine, asa cred. O iluzie? Cred ca toti avem cel putin cate o iluzie si de multe ori ne hranim cu ea...E minunat ce spunea Verlaine si tu atat de inspirat, s-a potrivit cu barbatul din acel pasaj al meu....
Poate mai vii pe la mine,chiar te rog, macar sa mi spui cum iti merge si pe unde mai calatoresti. Mereu stii sa spui ceva interesant si cand trebuie.

LuMassa spunea...

p.s. daca ai citat replica LUI,din pasajul meu, e posibil sa fie si in realitate? Nu ca n as sti cum e sa traiesti cu o iluzie.....

Alex spunea...

Buna Lulu
Macar ceea ce tu scrii pare atat de curat si de real, fata de ce se scrie azi. Vulgaritatea o gasesti de la presa pana la asa zisele carti scrise azi de papusile gonflabile din peisajul monden. Felicitari pentru ca poti sa redai sentimente asa de frumoase in randurile tale. Eu te-am mai intrebat candva, cine esti de fapt?

Katrina spunea...

lulu

Am fost si mai sunt foarte ocupat cu deschiderea unei companii, iar pe blogul EU nu mai "comentez", ca oricum, parerile mele prea putin ar conta pentru talibani....
Intr'adevar toti dorim ceva, acel ceva pe care ni'l imaginam, dar pe care n'o sa reusim niciodata sa'l intalnim....."qui n'est jamais ni tout à fait la même, ni tout à fait une autre..."
De fapt, ceea ce cautam cu totii este o imagine a propriei noastre personalitati...

LuMassa spunea...

Buna seara Alex, cum cine sunt? Sunt ceea ce sunt, pur si simplu.

LuMassa spunea...

"Care nu este niciodata nu chiar la fel, nici o cu totul alta..."
Katrina,atunci e incurcata rau de tot existenta mea, asta asa ca sa am putin umor. Sa ma scuzi, am cam uitat franceza dar ma chinui cu placere sa inteleg.
Iti este motivata abesenta mai ales daca iti merge bine si mai cred ca n-ai venit in tara de sarbatori. Nici nu ai avut ce pierde...poate gustul unei sarmalute bune si carnati adevarati...e posibil sa le poti "rezolva' si acolo departe.
Legat de blogul EU, gresesti, fiind citit deja e un lucru bun, dai de gandit celui care pana atunci nu avea in cap ideea ta - e un castig dupa parerea mea. Maresti orizontul de gandire al "talibanilor" adica si al meu hihihi

Katrina spunea...

lulu

N-am fost in tara de 20 de ani si sincer sa fiu, nici nu'i prea duc lipsa..."ubi bene ubi patria" cum zic polonezii.....produse tipic "ardelenesti" le gasesc in pravaliile ungurilor din Montreal si consider ca sunt mai bune decat cele din tara, asa ca nu cred ca duc lipsa...
Existenta ta nu e incurcata daca n'o incurci tu singura...altfel, esti o fiinta atat de deosebita.....

Katrina spunea...

lulu

"Care nu este niciodata nu chiar la fel, nici o cu totul alta..."
Aici este cu adevarat esenta, fiinta umana isi doreste ceva ce apartine doar imagnatiei, adica un personaj capabil sa ne satisfaca tot ceea ce nu putem obtine in viata reala....
Cu toate ca stiu ca esti inconjurata, te simt foarte singura...........as spune mai multe dat nu in "public".

Katrina spunea...

Dedicatie:
http://www.youtube.com/watch?v=cbE4mTNnWd0&feature=related

LuMassa spunea...

Sincer iti spun si eu pot sa ma desprind usor de tara. Cand vad atata prostie, atata indobitocire, lume limitata, lipsita de dorinte, de frumos, imi produce o mare repulsie asa in general.

LuMassa spunea...

Te salut Katrina, multumesc ptr dedicatie ...superb....
Poate ai dreptate, sau eu sunt prea sofisticata, rasfatata....dar eu ce exprim este in imaginatia mea sau cum as vrea sa fie, sau poate e real....Imi ascult prietenele, le descos, le fac sa- mi impartaseasca stari situatii...

Anonim spunea...

Sarut mana LuMassa!

LuMassa spunea...

Te salut si eu desi mi se pare aiurea sa raspund la salutul unui anonim. In fine...

LuMassa spunea...

Katrina, o frazaa ta, stii tu care nu-mi da pace, m-a pus pe gandit/ analiza...curios este ca mi-a mai fost spusa! Mda interesant!

Katrina spunea...

lulu,

...................
Viata este ca si cand privesti la TV, daca nu'ti place emisiunea, schimbi canalul.......

14 ianuarie 2010, 02:31

LuMassa spunea...

Asa este, ai dreptate, vezi noi o spunem...cati au curaj sa fie onesti cu ei insisi? Legat de ce spuneai in "alt" context ai rationt onorabil. Multumesc....respect respectul

Anonim spunea...

Sarut mana LuMassa, iti doresc o zi frumoasa ca tine si lasa furiile politice nu merita ei atentia ta.

Anonim spunea...

Sarut mana. Doream sa iti spun ca ai facut o alegere buna melodia este foarte reusita, merge la suflet, este in top si anul acesta. O ascult destul de des la radio. Mi-a placut si eseul tau, la fel de sensibil. Un weekend placut iti doresc.

balbeck spunea...

Buna.Am facut snorkeling si am racit.
Nu mai e de stat aici.E prea frig.
Ce ma enerveaza ala cu "iarna nu e ca vara".Atunci el e de vina pentru vremea asta de la noi.hihi
Cred ca plec in Dubai.Sper sa nu mai vad nicio "vedeta"din politica(romaneasca) pe unde ma duc.M-am saturat de "vedete".

LuMassa spunea...

Bine ai venit Balby, mi am incantat ochii si eu.., dar, cand vad atata nisip parca nu-mi place... ce mai conteaza daca e cald, soare... Mamaaaaaaaaa ce l-ai prins pe Negoita,hihihii. N-ai cum sa scapi de ei, deoarece astia stiu sa si traiasca viata, ca doar n-or sta toata ziua sa se uzeze pe la televiziuni.
p.s. nu mi se incarca toate pozele la tine, e rez prea mare....mai incaec.

LuMassa spunea...

Da, melodia este foarte frumoasa, imi place si o ascult zilnic. Stiam ca este si la inceput de an pe primul loc in top....Ma bucur ca va place.

LuMassa spunea...

Furii politice?!!! De unde si asta? Nu am obiceiul sa ma infurii pe nimeni, daca fac mici observatii sunt de bun simt, nu cobor la nivelul celor care ma pot infuria....

Anonim spunea...

Negoita nu stia cum sa scape.Panarama de mine...panarama.Mie mi-au venit bagajele pe banda rulanta imediat,lui nu.S-a certat cu egiptenii din aeroport si l-au tratat cu flit.L-au si impins nitel si a lasat-o usor.El aici e cunoscut cat de cat.Nici nu a aterizat bine avionul pe Otopeni,ca si-a si sunat soferii sa vina.Parea disperat.As zice ca nu s-a simtit bine in Egipt.Poate nici nu s-a dus la distractie.In foind fiscul i-a pus sechestru pe 28 milioane euro.Nu e o bucurie.

LuMassa spunea...

Acum vazui Negoita era cu piti in avion, ptr asta si a parasit nevasta si cei doi copilasi....asa citeam in libertatea, ca a si divortat...un nimic ca om si mi se pare cam prostut, o fi el bogat, poate fratele lui e creierul in afaceri si asa s-a imbogatit. Normal ca la noi si a arata muschii,hihihihi.

Anonim spunea...

Sorina Docuz era cu Robert Negoita in avion.E fotomodel aia.Mai era una mai in varsta.A stat si Sorina langa Robert.Am pozat-o doar jumatate.Se pitea.El s-a prins tarziu ca il pozez.

Anonim spunea...

Buna seara Lulu. Ma gandeam sa-ti spun acest citat
"Cand un om sta langa o fata draguta vreme de o ora, pare ca a trecut doar un minut. Dar lasa-l sa stea un minut pe o plita incinsa, si va parea mai mult decat orice ora" Einstein
Cu respect

Anonim spunea...

Buna Lulu s-a intamplat ceva? Ce faci? Sper sa fie totul in regula.

Anonim spunea...

Buna seara unde ai disparut? Flacara violeta te-a intimidat si te-a scos din viata politica de pe blog? Glumesc dar tot ma intreb pe unde esti! Sa fii fericita atunci.

Katrina spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=vJQJQnCBRVw&feature=related

Anonim spunea...

O fi plecat si Lulu din tara.Nu i-o mai fi placut zapada...

LuMassa spunea...

Am revenit, va salut...multumesc ptr grija. Toate-s bune si frumoase, noi sa fim sanatosi...in rest eu as zice ca avem ce face si ce sa ne spunem, important e ca suntem onesti si ne mai purtam de grija, e frumos, e civilizat....

LuMassa spunea...

Katrina iar si iar .....iti multumesc. Ai tu un simt special, sigur e o calitate rara la un barbat. Sa ramai asa toata viata...

LuMassa spunea...

Balby n-am fost plecata din tara, dar preconizez o evadare meritata zic eu.

Anonim spunea...

Sarut mana.
Grav este ca lasam sa ne afecteze tot ce tine de politica si nu acordam mai mult timp unei carti decat sa stam la tv. si sa ii privim cum fura toti, cum ne sfideaza. Tu incerci sa faci ceva sa arati si o alta parte a vietii dar nu e suficient, o.k. aduci o oaza de liniste in toiul unui dezastru. Asta ne paste dezastrul. Si cui ii pasa? Am un dispret total pentru clasa politica as scuipa pur si simplu. Scuza-mi cele scrise dar sigur ma intelegi.

Anonim spunea...

Buna.Lulu,te duci undeva unde se poarta bikini?hihi

LuMassa spunea...

Balby, numai tu ai norocul asta....Eu nu.