marți, 26 ianuarie 2010

Ce rost mai are....

http://www.libertatea.ro/stire/sotul-gabrielei-vranceanu-firea-rapus-de-un-atac-cerebral-273536.html

Plec de la  aceasta veste trista, dureroasa, ma simt parca putin vinovata, deoarece am vorbit urat la adresa acestei femei care mie personal nu mi-a facut rau niciodata, dar fiind orbita de campania electorala, am acuzat-o de greseli politice de slugareala pana la lepadare de personalitate.  Dar eu sau voi nu facem greseli? De unde atata ura, atata dusmanie, ce se intampla cu noi? Deschid presa online si nu vad decat jigniri, injurii pana la grotesc,  prostitutie...care s-a mai operat, care s-a mai marit, care s-a micsorat, care si- a mai cumparat si de unde....totul se invarte in jurul acestor stiri mediocre, stiri care nu te fac mai informat, ci partas la prostia lor. Dar toata presa fara exceptie, aplica reteta de tabloid uitand  ca ei, ziaristii, practic alimenteaza incultura consumatorului. Nu mai zic de comentariile ce vin imediat ca reactie sub  articol -sunt de-a dreptul inspaimantatoare unele... Se uita de compasiune ptr cineva fie el si strain. Asa e, cum se spune ca la necaz toti suntem singuri, toti murim saraci. Pasiunile pe teme  politice le gasesc atat de inapoiate, fara pic de valoare conceptuala, inutile si ignorate chiar de distinsii politicieni, desi mesajele noastre sunt strict ptr ei.  Pana nu se va  invata ca viata personala e de cel mai mare pret si nu  fenomenul politic-atipic la noi, societatea va  fi vulnerabila si va cadea in abisul saraciei  de unde nimeni nu o va  scoate, nici macar alesii. In tarile civilizate populatia nu se implica decat atunci cand traiul LOR  este afectat prin mari miscari sociale, vedeti ex Frantei-sunt celebrii, nu iarta nimic..... Asa trebuie sa fie si la noi ca doar romanul e recunoscut ca un popor inteligent dar ar fi cazul sa si arate ca este. Ura, dispretul, minciuna, tradarea dor cum nu ne imaginam. De aici trebuie sa plecam si asa poate mai avem o sansa....Romania  n-a mai fost asa de saraca de foarte mult timp, ce e grav, ca anul acesta va atinge pragul inuman de saracie dar politicienii  vor avea grija sa va minta, sa va invaluie, sa va distraga atentia cu divrese subiecte pregatite deja...in curand o sa le vedeti la tv.  Eu mai cred in omul  frumos si bun, din cartea lui Dan Puric......

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari Lulu e suficient sa regreti si sa intelegi durerea unei femei si vina trece. Eu o admir mult pe Gabriela e bataioasa si nu se lasa intimidata de nimeni. Mare necaz, am citit ca era o familie reusita, lasand la o parte barfele nu isi au locul acum.

LuMassa spunea...

Sa zicem ca sunt inca un om milos si nu m-am lasat prada raului instaurat peste noi precum gerul asta care ucide oameni...
Un gand bun sau o fraza asternuta cu stangacie conteaza,asa pastram constiinta.

Anonim spunea...

Mie imi place Gabriela Firea si imi pare rau ca sufera.Soarta...

Anonim spunea...

Bărbatu lu firea a fost un jegos ordinar! îmi pare rău că a crăpat deoarece nu o să am ocazia să pun gheara pe el şi să-l ciomăgesc!

LuMassa spunea...

Mda, ce sa zic Anonim, dar ma intreb ce ai facut cat a fost in viata, de ce nu l-ai "ciomagit" cand a trebuit?! Nu tin minte ca presa sa-l fi avut in vizor, era un om de afaceri discret...Oricum ce rost mai are sa-l mai judeci.

Ptr celalat anonim, mie Gabi Firea nu imi place, dar acum ma gandesc la suferinta ei si a fiului....

A. R. spunea...

Ce shoc am avut cand am deschis blogul. Sarut mana. Da e trist ce se intampla in viata jurnalistei Firea, e trist si ca intram intr-un regres inimaginabil,e trist ca PDL e o katastrofa ka partid, e trista viata noastra din cauza lor. Ei manevreaza, ei manipuleaza, nu noi avem deciziile in mana. Cum sa te opui stangaciilor lor? Ignoranta noastra de care pomenesti s-ar putea sa-i trezeasca, vor afla ca vorbesc la luna ca nimeni nu-i mai asculta sau crede. Dar nici cu ceilalti nu ar fi bine, o echipa complexa de profesionisti pe domenii va mai putea face ceva. Cat nepotismul, amantlacul vor predomina in partide se da draku tot. Da-i in colo de hoti. O seara buna

Anonim spunea...

Mie imi place Gabriela Firea pentru ca sunt barbat.:)))))))))

Anonim spunea...

Buna seara Lulu.
Gestul tau e deosebit pomenind cu regret de necazul Gabrielei F. si te respect pentru asta. Nimeni nu este ferit de necazuri soarta decide din pacate.
Ma uit si la Badea fiind din trust, cat e de scabros cu toata lumea si ma intreb daca nu are remuscari sau nu are teama ca intro zi i se intorc.
Ai o atitudine corecta vizavi de clasa politica dar ce folos, ei cu ei noi cu noi si se inchide cercul.

LuMassa spunea...

Anonim am fost nevoita sa ti schimb un cuvant ca sa ti las postarea. Sper ca intelegi de ce am facut-o. Spun in pagina de start ca nu accept decat comentarii juste si pertinente.

LuMassa spunea...

Balby, eu ma refeream la cu totul altceva cand spuneam de ce nu imi place Firea. A fost nedreapta in campanie....dar stiai tu bine ce doream sa se inteleaga.

LuMassa spunea...

AR, eu as zice ca nu sunt in totalitate vinovati politicienii ca viata in Romania e trista. Sa nu fim rai ci mai degraba obiectivi. Cand vom sanctiona ei se vor trezi.

Anonim spunea...

Opinia publica conteaza dar acum mai depinde si de cine este reprezentata. La noi se dovedeste ca nici asta nu este reprezentata cum trebuie. Contam ca orice natie din lume Lulu, dar nu stim sa ne facem importanti, avem deficiente de comportament, de atitudine, noi "exportam" doar hoti, delicventi, prostituate si mai putin inteligenta, proportia este usturatoare. Orice am face suntem in dezavantaj deoarece pestele de la cap se impute. Cand sus se incurajeaza astfel de atitudini ce sa mai cerem poporului? Suntem o cauza pierduta, emigrarea va fi singura solutie, tara va ramane cu o populatie imbatrinita, cu familiile sarace, cu tineri inculti, cu lumea plafonata care nu va aduce beneficii statului, cei apti de munca, cei isteti vor pleca uitand de tara asta.

Aura spunea...

Eu as merge pana acolo si as spune ca Romania este inca o tara predispusa sa ramana vesnic asa si nimeni nu va avea puterea sa o scoata din impas. De ce sa ne mai ascundem sau sa ne dam destepti la modul general. Avem ce meritam, avem ce ne impune clasa politica, asa este ca de la cap incepe tot, dar de ce nu le retezam noi capul si sa o luam de la zero? Asta facem de cand ne stim o luam de la zero si rezultatul se pare ca e acelasi. Cum o dai nu e bine

Aura spunea...

Era sa uit. Lulu tu amintesti de modelul Frantei de cum stiu ei sa sa-si apere buzunarul. Dar uiti ca la noi liderii sunt de toata jena sint hoti, coruptibili, tradatori, cum sa aplicam modelul francez daca ei nu vor asta si doar se prefac ca vor? Vezi cate trebuiesc schimbate la noi?

LuMassa spunea...

Va salut...of ce frig, acum ninge, trafic infernal.....
Subscriu celor afirmate de voi Anonim, Aura... Nu stiu ce raspuns sa dau si nu stiu daca o tot luam de la zero e bine. Ei, politicienii, sa-si schimbe mentalitatea, ei sa actioneze, ei sa se rupa de cei 20 de ani risipiti si sa spuna gataaaa, de azi schimbam macazul, facem politica europeana, moderna, emancipata, constructiva.....sa spuna: daca populatia o duce bine noi o vom duce si mai bine....asa ar trebui sa gandeasca. E jalnic, azi vb cu un amic si-a inchis deja 4 firme, mai are doua, care stau pe butuci si se gandeste sa le inchida pe 3 ani si sa plece...Nu e de bine fratilor.

Anonim spunea...

De ce pd-l-ul vrea raul romanilor?

LuMassa spunea...

Nu stiu daca vrea raul romanilor! Dar ce stiu e ca va fi din ce in ce mai rau, deoarece NU SUNT BANI. Masurile fiscale vor fi un esec, lumea nu va plati ca nu va avea de unde.....din ce sa plateasca peste un milion de someri darile la stat? Dar pensionarii? Si de aici pleaca declinul economic, saracia si ce tot ce tine viata de zi cu zi. Tu crezi ca psd facea altceva? M-as mira! Daca zilnic se inchid firme private, apoi chiar e grav

Anonim spunea...

pnl cu siguranta nu facea asa ceva.

LuMassa spunea...

Buna dimineata!
Katrina, ti-am multumit in postarea "tristetile...." ptr muzica speciala pe care mi-ai daruit-o.
Ce mai faci cum iti merge noul proiect?

LuMassa spunea...

Balby,pe ce te bazezi? Ei de unde scoteau bani? Ei nu profita la fel de mase, de prostime? Ei, nu gandesc de sus in jos adica de la smecher politician la plebe? Hai sa fim seriosi toti sunt la fel fara exceptie, toti vor acolo IN PRIMUL RAND PTR EI si punct. Daca cel putin 3-4 mil de oameni se vor trezi si nu se vor mai lasa manevrati/prostiti atunci clasa politica se va pune pe gandit macar. Sa te opui unor prostii pe care le fac inseamna sa refuzi, da? Cine dracu se opune la noi, toti stau si se plang pe unde apuca....mesajele voastre sunt ptr ei spuneam in eseul meu, dar NU VA ASCULTA NIMENI. Pricepusi? Eu am decis sa fiu doar spectator-observator si chiar sa ma amuz...in rest nu ma gandesc decat la mine si la cei dragi...Daca parintii mei pensionari sunt bine si au tot cele trebuie, inseamna ca eu trebuie sa fiu linistita.

Anonim spunea...

Daca de 20 de ani s-a instaurat acest tip de politica balcanica adica tiganie curata, e limpede ca nu se mai schimba nimic in veci. De ce dreak nu baga nimeni la cap asta? Incuiati mai sunt romanii astia, stau para malaiata sa le pice o felie de piine in loc sa-i arda unde ii doare mai rau pe mafioti

Bibliotecaru spunea...

Dan Puric vorbeşte despre o lume care nu există la suprafaţă. Domnia sa ia din om idealul, superbul, extraordinarul, filosoficul, oniricul, eclatantul, natura magistrală...

Omul în realitate nu este magistral, ci periferic. Dan Puric vorbeşte despre acelaşi personaj care pe timpuri purta "porecla" omul nou, un arhetip construit din ce este mai bun în om.

Cum s-ar putea alătura omul înzestrat cu har destăinuit de Dan Puric de persoana celui care spune "îmi pare rău că a crăpat deoarece nu o să am ocazia să pun gheara pe el şi să-l ciomăgesc"?

Pe vremuri exista un supliciu post mortem, cadavrul era înfipt într-un par, uneori numai capul, în afara oraşului, şi lăsat acolo să putrezească şi să fie mâncat de păsările sanitare. Acest supliciu nu se adresa omului, ci spiritului, memoriei...

Remarca de mai sus mi se pare echivalentă prin lipsa sa de civilizaţie.

Anonim spunea...

In prtimul rand pnl nu apela la fmi...anul 2008 pana aproape de final a fost cel mai bun de cand traiesc eu.