joi, 15 octombrie 2009

Focul din semineu!


   Drumul spre casa....Ce pot spune? Cateodata  drumul spre casa il facem fara extaz, se intampla sa  nu gasim ceea ce dorim, sau de cele mai multe ori sa fie invers, depinde de situatie, depinde de momentele traite de fiecare in parte, depinde de ambianta casei...Exista  posibilitatea  sa descriu niste mofturi,  o joaca, sau...!!!
   Uf, ce aer rece, ce pacla respingatoare,  imi doresc sa ajung mai repede in "cuibusorul" meu, chiar daca sunt momente cand nu vreau sa i calc pragul- imi displace atunci cand nu ma invaluie cu caldura, in ceea ce imi doresc  sa gasesc atunci cand ii deschid usa: o lumina anemica fara directie precisa, un palpait de lumanare aproape topita, aroma de scortisoara-  nu in vinul fiert (desi ar merge) , cada aburinda plina cu spuma si  un parfum  placut  de sare aromata aruncata in apa fierbinte, un CD cu acorduri fine dat in surdina, telefoanele si plasma inchise....Ah, asa voi face rapid cum ii trec pragul, un pic de imaginatie nu strica... imediat ce voi da ochii cu livingul meu primitor "imbracat" in culori pastelate- calde- pana la urma toata casa mea e  in acorduri calde si ma ajuta in aceste momente sa  uit  ca suntem in octombrie, luna ce n-o suport de cand ma stiu.... Am ajuns,  arunc la intamplare accesoriile personale, intru ca o furtuna in baie, execut totul mecanic, caut sa-mi creez confortul dorit, incerc sa alung "raceala"  casei, o voi aduce la stadiul dorintelor mele, o voi incalzi cu existenta mea, ii dau viata...
  Caut ceva, ma invart aiurea, caut si nu stiu ce mai lipseste....dar ce lipseste? Simt o usoara senzatie de iritare... mai doresc ceva in acest tablou  confortabil  pe care mi l-am creat, dar ce? Muzica ma invaluie... ma potolesc, profit din plin de ambianta ispititoare, incerc sa ma amagesc zicandu mi ca nu lipseste nimic, dar pot? Si totusi, nu renunt.....caut acel ceva....focul din semineu oare? Hmmm!

17 comentarii:

Anonim spunea...

Sarut mana! Aha deci urmeaza. De ce nu iti place luna octombrie? Sau este doar parte din regia unui eseu? Descrierea e faina, dar cate femmei mai au acces la un rasfat gandit de tine? Cine lipseste din decor ti-as spune dar nu vreaau sa plusesz.
A cazut guvernul, te afecteaza?

Andrei from USA spunea...

Lulu
La mine, acum e cu totul invers. Casa mea e rece si vreau sa fie si mai rece. Aici iarna inseamna o scadere de 2-3 grade din cele 30-32 care sunt ziua si cam 4-5 noaptea, cind sunt 25-27. Asa ca orice element cald, interpus intre mine si gresia rece sau intre mine si peretii albi, cand ajung acasa, ma deranjeaza. Nu mai folosesc nici apa calda, cu toate ca e recomandata. Fac numai dus rece. Totul e verde, exorbitant, e un paradis care te face sa nu mai simti apropierea Craciunului, sa nu mai simti ca vin sarbatorile de iarna. Aceiasi apa calda in ocean, aceleasi plante luxuriante peste tot, acelasi soare tropical, a inceput sa ma plictiseasca. Si mie imi lipseste ceva si nu stiu ce. Cred ca imi lipsesc chiar eu.
O sa mai tinem legatura, aici sau la mine, ca in paginile alea cu atit de multi inculti, imi e greata si sa citesc. Nu mai pot sa scriu acolo. E ceva fals, ori eu nu accept asa ceva. Iti doresc o toamna calda si mie una cit mai rece. Dar stiu ca nu se poate.

LuMassa spunea...

Anonim, mereu va urma. Te las sa banuiesti de ce nu imi place luna octombrie, esti liber...Ce spuneam eu ca poate fi un eseu, un joc, sau...
A cazut guvernul, dar n a cazut PDL.

LuMassa spunea...

Pai vezi Andrei cum e omul? Mereu vrea ce nu are: eu paradisul verde, tu sezonul rece si tot ce tine de el, sau acel "ceva" nedefinit...
As vrea sa postezi, sa nu renunti, faci abstractie de la ce nu consideri ca merita atentia ta. Este cel mai intelept lucru, apoi tu stapanesti ironia, e o arma de multe ori...Si eu iti doresc numai bine.

kenn spunea...

Sarut mana Lulu Lipsesk eu in decor. Nu te supara, dar e ceva normal cand cunosti un om chiar si virtual, remarci ca e deosebit si ii spui asta. Am revenit dupa ceva timp si bineinteles te-am kautat aici la tine pe blog. Ma incanti distinsa doamna, cu tot ceea ce faci si ce scrii. O toamna si o luna octombrie torida sa ai.

LuMassa spunea...

Kenn, bine ai revenit, am remarcat ca lipsesti sa nu crezi ca mi a scapat. Toamna torida? As vrea eu, dar...Multumesc inca o data ptr aprecieri. Daca am reusit sa te incant, deja consider ca am facut o fapta buna :)

LuMassa spunea...

Andrei,de ce nu pot sa postez la tine? Ai schimbat ceva? Nu mai am spatiul ptr post, adresa, nimic. Explica-mi te rog, poate imi scapa ceva!

Anonim spunea...

O Lulu, Lulu esti ca argintul viu. Foarte frumoasa si calda descrierea ta, imbietoare pentru femei iar pe noi ne trimite spre visare.
Te mai citesc si pe blog la Elena.

Sorin A. spunea...

Cine spunea ca femeia te naste, te ucide, te iubeste, te uraste, te ispiteste, te inalta, te doboara? Foarte frumos a mai spus si toti acceptam ca ne place. O noapte frumoasa iti doresc tie si familiei tale!

Anonim spunea...

Lulu
E mai civilizat aici:
http://basescupresedinte.ro/blog/romnii-din-florida-vor-nc-un-mandat-pentru-traian-bsescu.html

LuMassa spunea...

Anonim, se poate sa fiu ca argintul viu...mi se mai spune de catre cineva drag mie ca sunt ca prazul...asa ca, daca mai vine si a treia persoana si afirma ceva de genul asta, ne incadram in cele trei surse si trebuie luate in seama. Glumesc, desi...

LuMassa spunea...

Sorin, este o constatare generala, nu a spus-o cineva anume. Normal sa va placa persoana sofisticata, ce ati face cu o fiinta banala? Si eu iti urez toate cele bune.

balbeck spunea...

Buna ziua!E asa de bine la mine,ca nici nu ma mai gandesc la hoţii astia ce se cheama politicieni.Mi-am facut inca o prietena hihihi,nu imi mai trebuie nimic.Sunt prea fericit.Nici vremea asta nu ma afecteaza.In urma cu 10 zile in Romania erau 30 grade,acum nici 14 nu mai sunt ziua.A mai si nins...abia astept sa o bat pe Lulu cu bulgari de zapada,daca o prind la munte haha.

balbeck spunea...

cine-i mai indoctrineaza pe romanii din strainatate?Ar trebuijos basescu,sa se duca la marea lui hihihi

LuMassa spunea...

La munte nu, in tarile calde da....

balbeck spunea...

Nu mai organizeaza udrea intalniri cu bloggerii?

balbeck spunea...

Ma ia tremuriciul.Elena Udrea a renuntat la blog.wowwwwwwww!Probabil schimba site-ul sau nu?