vineri, 27 martie 2009

O tara cu o politica de "poveste"

Sper sa fi nimerit titlul, nu l-am pus intamplator. Toate au consecinte asupra noastra, de la recesiune si pana la viata cotidiana. Bine, nimic n ar trebui sa ne afecteze fundamental daca acceptam ideea ca putem pati in viata orice, dar nu si oricum, aici avem un cuvant de spus, ne putem impune in functie de puterea individuala. Dar sa ma intorc la titlul meu si sa incerc sa explic de ce mi se pare totul ca o poveste, cel putin de cand a inceput anul! Ma refer de data aceasta la anul politic, care, recunosc ma surprinde si nu placut, deoarece consider ca NU se face politica, pare doar o incercare de a mima actul politic. Si nimeni nu se trezeste sa spuna ca nu i momentul de joaca si povesti! Este stupefianta atitudinea clasei politice de azi, infantilitatea de care da dovada, de nonsalanta si zambetele prostesti pe care le afiseaza. Par mai mult preocupati de ei, de mondenitate, de aspectul personal, de cine-i mai elegant, cine i mai bogat, care -i mai chipes/a, nici pe departe de realitatea sumbra pe care o traim- iar greul acum incepe. Ce ar trebui sa se intample, ca distinsii "domni" de la putere sa se trezeasca? Din ce? Din visul frumos pe care l traiesc si ziua, ori sa realizeze ca sunt depasiti de functiile grele pe care le au si sa se retraga elegant. Simt ca esecul bate la poarta, va fi greu sa recuperam ce deja am pierdut. Nu asa consider eu, ca se face politica, desi sperante mai am dar nu ma hazardez crezand prosteste in acea zi in care politicienii vor fi de calitate. Concluzia este clara, cand NU avem traditie in ceva, niciodata nu vom progresa. Cum un parvenit nu poate fi niciodata DOMN, asa si in clasa politica nu o vom avea formata din domni, daca acestia nu pot invinge mediocritatea. Politica inseamna: traditie, educatie, prestanta, istorie, cultura, specialisti si nu ce se intelege la noi: masini, case, amante, amanti, scandaluri de cancan....Sunt bune si acestea dar, dupa ce arati ca esti un domn intro functie meritata si nu ca asa ai "nimerit". Cred ca ne pierdem usor-usor personalitatea si simtul valorii noastre din cauza parvenirii si superficialitatii unora. Cine ne salveaza de acest fenomen care se dezvolta mult prea repede in raport cu cei ce respecta traditia si recunoaste provenienta oamenilor de calitate?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Lulu,mi-as dori sa scrii asa si pe blog....

LuMassa spunea...

Da, fiind un blog extrem de popular, poate. Oricum eu am o consecventa in a critica, in special pe cei carora le am dat votul. Iar ce se intampla acum pare de nedescris si mai indraznesc as promova odraslele rudele...stupide! Nimic nu e bun in actualul guvern cu exceptia Elenei. Ma gandesc serios la promovarea dansei mai sus, cat se poate in acesti 4 ani. Mai tarziu va fi greu, trebuie profitat de moment si speculate oportunitatile...In rest e o gluma proasta pe care o platim prosteste. Mare pacat!

kenn spunea...

Sarut mana frumoaso. Vad ca esti si tu dezamagita de clasa politica. Era de asteptat, premierul este inapt din toate punctele de vedere sa faca fata functiei. El este slab, ministrii slabi, nepregatiti este normal sa fie asa. Nici nu ar trebui sa te mai miri, poti sa-i critici, poti sa o atentionezi pe Elenutza ca si ea va pierde daca colegii ei sunt slabi si dorm pe ei.Dar are si ea limite e sustinuta de Base, nu are cum sa miste in front. Cauza e Basescu, el vrea marionete, el vrea supusi si servitori, mare pericol acest om ce sa mai zicem de fatuca aia a lui cu buze crete si umflate, cu fata buhaita mereu, mai e si slabuta la intelect, mare pericol mare. Dar tu nu te omora esti inteligenta si frumoasa, lasa i dracului, sau macar e bine ca nu mergi cu turma fara socoteala. Bravo tie ca poti fi asa. sa gandeasca mai multi ca tine asa ar trebui. Mai vin eu pe la tine pe blog. Te salut.

LuMassa spunea...

Nu are sens sa te mai intreb cine esti, dar iti voi raspunde totusi. Avem politicienii pe care-i meritam. Suna a cliseu dar asta e! Incerc sa ma detasez de ipocrizia lor. Comentez si atat. Ai dreptate d Udrea,nu poate face mare lucru,nu are aceasta putere, politica e de grup...