duminică, 14 septembrie 2008

misterul vietii mele!

Oare e bine sa aflu cine si ce poate fi misterul vietii mele? Asa se intreba un mare scriitor pe care il ador, Ernest Hemingway.Daca el n-a aflat, atunci poate reusesc eu, cine stie?!

Un comentariu:

vosi spunea...

Hemingway in ale sale povestiri si romane, de regula autobiografice, ne dezvaluie emotii puternice. Poate si pentru ca a trait "pe viu" multe intamplari, stiut fiind faptul ca a fost corespondent de razboi in cele Doua Razboaie Mondiale. Imi vine in minte acum, romanul ecranizat "Adio, arme!"
Intr-un limbaj simplu, opera sa ne dezvaluie, intr-adevar, misterele unor fenomene cumva firesti: nastere, viata cu ale sale hachite, pana la inevitabila moarte.
Misterul vietii? Viata insasi este un mister. Stiintific se cam stie cum a aparut si dezvoltat. La cel ce se cheama OM insa, unde apare constiinta de sine, mai este de "lucrat". Capitolul PSIHOLOGIE din viata noastra, ne da mari batai de cap. Aici depinde de temperamentul fiecaruia.
Un MELANCOLIC ca tine isi va pune mereu intrebari existentiale. Ma tem ca nu le vei gasi usor raspunsuri! Dar mai stii? Trebuie insistat...